Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimahallit ja maauimala avataan heti rajoitusten päättyessä

Espoossa ollaan valmiina avaamaan kaikki kaupungin uimahallit ja Leppävaaran maauimala, kun rajoitukset antavat siihen mahdollisuuden.

– Oletuksemme on, että avaaminen olisi mahdollista parin viikon päästä. Se päivä saattaa olla maanantai 17. toukokuuta. Meillä on kaikki valmiudet avaamiseen, kun se saadaan tehdä, uimahalliasiantuntija Ari Jaakkola kertoo.

Hän tuumii, että kaikki odottavat hallien ja maauimalan avaamista.

Tällä viikolla Espoonlahden, Keski-Espoon ja Leppävaaran uimahalleihin ovat päässeet erityisryhmien rannekkeen omaavat espoolaiset. Olarin uimahalliin he eivät ole kuitenkaan päässeet. Paikan pienuuden vuoksi turvavälien noudattaminen ei olisi siellä mahdollista.

– Kun Olarin uimahalli aukeaa, pidetään se todennäköisesti avoinna koko kesän, Jaakkola sanoo.

Sen sijaan Keski-Espoon uimahallin vuosihuollot alkavat kesäkuun alkupuolella. Espoonlahdessa pääsee uimaan 5. heinäkuuta saakka. Silloin siellä alkaa kuusi viikkoa kestävä huolto.

Viime vuonna Leppävaaran maauimala avattiin rajoitusten poistuttua kesäkuun ensimmäinen päivä. Samana päivänä aukesivat Keski-Espoon ja Leppävaaran uimahallit. Kaikissa paikoissa kävijöiden määrää kuitenkin rajoitettiin.

Espoonlahden uimahallissa korjaustyöt venyivät ja se aukesi vasta heinäkuun puolella.