Poliisi myy löytötavaroita netissä – kokeilu alkaa Espoossa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kokeilee toukokuussa löytötavaroiden ja valtiolle tuomittujen takavarikkotavaroiden huutokauppaamista sähköisellä alustalla. Tämä toteutetaan ensimmäistä kertaa.

Poliisiasemilla pidettäviä suosittuja huutokauppatilaisuuksia ei ole tänä vuonna Länsi-Uudellamaalla järjestetty. Syynä taukoon on koronaepidemia.

Tauon aikana etenkin löytötavarana poliisin haltuun päätyneitä polkupyöriä on kertynyt varastoon runsaasti.

– Pelkästään Espoon pääpoliisiasemalla uutta kotia odottaa noin 140 polkupyörää. Varastoon on kertynyt myös esimerkiksi työkaluja, kertoo tiedotteessa ylikomisario Aapo Isoaho.

Jotta tavarat päätyisivät varastossa pölyttymisen sijasta hyötykäyttöön, kokeilee poliisilaitos nyt sähköistä huutokauppaa Huuto.net-sivustolla.

– Huudot sulkeutuvat aina lauantaisin kello 16. Uusi omistaja hakee netissä huutamansa tavaran Espoon Kilossa sijaitsevalta pääpoliisiasemalta. Tuote on haettava huutoa seuraavan kalenteriviikon aikana, Isoaho esittelee.

Nouto tapahtuu ajanvarauksella, jotta näin korona-aikana paikalle ei tule samaan aikaan liian paljon ihmisiä. Jos uusi omistaja ei hae tuotetta, vapautuu se uudelleen myytäväksi. Ostaja voi maksaa huutamansa tavaran ainoastaan pankki- tai luottokortilla.

Sähköinen huutokauppa otetaan Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella käyttöön aluksi kokeiluluontoisena Espoossa.

– Jos alusta toimii hyvin ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, voimme miettiä sen käyttämistä myös Lohjan, Kirkkonummen ja Raaseporin poliisiasemien löytö- ja takavarikkotavaroiden myymiseen, Isoaho sanoo.

Sähköisen huutokaupan kokeileminen ei sulje pois perinteisten huutokauppojen järjestämistä. Niitä voidaan taas järjestää, kun se koronaepidemian helpottumisen myötä on jälleen turvallista.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen sähköinen huutokauppa

Kokeilu käynnistyy Espoossa

Huutokaupataan löytötavaroita ja valtiolle tuomittuja takavarikkotavaroita Huuto.net-sivustolla.

Myynnissä on muun muassa polkupyöriä sekä erilaisia työkaluja.

Ensimmäiset tavarat tulevat huudettavaksi perjantaina 7. toukokuuta kello 16 alkaen. Huuto sulkeutuu lauantaina 15. toukokuuta kello 16.

Tavaroiden nouto tapahtuu ajanvarauksella Espoon pääpoliisiasemalta Kilosta osoitteesta Nihtisillankuja 4.

Jos uusi omistaja ei hae tuotetta, vapautuu se uudelleen myytäväksi.

Ostaja voi maksaa huutamansa tavaran vain pankki- tai luottokortilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut