Tekonurmigolf tuli Ainoaan – viheriön alle 40 tonnia kuivaa hiekkaa

Yritys: Anselmi, Veikko ja Anssi Vanjoen perustaman Bogey Parkin lähtökohtana on enemmän viihdepuoli kuin totinen harjoittelu. Tekonurmen alla 40 tonnia juuri louhittua kuivaa hiekkaa.

Serkukset Anselmi ja Veikko Vanjoki ovat nykyään yhtiökumppaneita. Kolmas lenkki on Anselmin isä Anssi.

Tämän viikon maanantaina kauppakeskus Ainoassa avattiin Bogey Park, sisägolfviihdekeskus. Idean isä on Anselmi Vanjoki.

Innokas golffari mietti viime heinäkuussa, että pitäisikö golftaitoja ylläpitää talvellakin eikä laittaa mailoja pussiin.

– Tutkailin talviharjoittelupaikkoja ja silloin sain ajatuksen tämän paikan rakentamisesta. Yritystä ei voi rakentaa vain golfin talviharjoittelun varaan, joten täällä on palvelua jos jonkinlaista, toimitusjohtajan tittelin saanut Anselmi Vanjoki selvittää.

Hän sanoo, ettei ole itse nähnyt mitään vastaavaa paikkaa kuin Bogey Park. Hän arvelee, ettei vastaavanlaista palveluiden yhdistelmää muualla olekaan.

– Rakentaminen maksoi vähemmän kuin olisi voinut, koska rakensimme paikan suurimmalta osin itse, kaksikko toteaa.

Puttikenttä alle tuotiin 40 tonnia juuri louhittua kuivaa hiekkaa.

– Mietimme pitkään, mitä tulee tekonurmen alle. Päädyimme hiekkaan, koska se on helppo tarvittaessa imeä pois, Veikko Vanjoki perustelee ratkaisua.

Anselmi Vanjoki sanoo, että 200 neliön puttikentällä voi pelata kuka tahansa. Asiakkaiden ei tarvitse olla hyviä golffareita.

– Tämä on näköalapaikka pelaamiseen. Täällä voi altistua golfille. Me emme halua rajata asiakaskuntaa pelkästään golfaajiin, Anselmia Vanjoki sanailee.

Hän aloitti golfin 18-vuotiaana ja koripallon 4-vuotiaana Tapiolan Hongan koriskoulussa. Koriksesta hänellä on muun muassa kaksi miesten SM-kultaa eikä hän ole kokonaan lajia jättänyt.

Kaikkiaan Bogey Parkissa on neliöitä 755. Vuokrasopimus on tehty kauppakeskuksen kanssa viideksi vuodeksi.

– Yhteistyö kauppakeskuksen kanssa on sujunut tosi hyvin, Anselmi Vanjoki kiittelee.

Aalto yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistunut Anselmi Vanjoki on tehnyt töitä konsulttina ja talousasiantuntijana. Veikko Vanjoki puolestaan opiskelee Turussa kauppakorkeakoulussa.

– Numeroiden pitäisi olla meillä hallussa, Anselmi Vanjoki naurahtaa.

– Aika pessimistisestikin arvioiden tämän pitäisi olla kannattavaa liiketoimintaa. Laskin kuluja yläkanttiin ja tuloja alakanttiin golfkentältä, simulaattoreista, biljardista, ravintolan myynnistä ja kaikesta muusta, Anselmi Vanjoki kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut