Koronatapausten määrä vähenee todella hitaasti – "Testiin vähäisistäkin oireista"

Koronatestin vastauksen saa noin 14 tunnissa. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoossa todettujen uusien koronatapausten määrä laskee edelleen, mutta hyvin hitaasti. Kolmen viime päivän aikana tapauksia on todettu yhteensä 56.

Näitä edeltävien kolmen päivän aikana määrä oli vain kaksi tapausta pienempi.

– Olemme nyt suunnilleen samalla tasolla kuin viime viikonlopun jälkeen. Ilmaantuvuusluku on nyt 112, kun se oli 116, selvittää perusturvajohtaja Sanna Svahn.

Tähän mennessä Espoossa on todettu 8 668 koronatartuntaa.

Svahn kehottaa espoolaisia menemään koronatestiin jo vähäisistäkin oireista. Hänen mukaansa aikoja testiin on saatavilla hyvin ja vastauksen saa noin 14 tunnissa.

Tähän asti rajoituksia on purettu hyvin maltillisesti. Svahn muistuttaa kuitenkin edelleen maskit käytöstä esimerkiksi ruokakaupassa asioidessa, etäisyyksien pitämisestä, kokoontumisrajoituksista ja käsihygieniasta.

– Jos tartuntojen määrä vähenee jatkossa hitaasti, voivat ne lähteä uuteen nousuun. Maltti on siis edelleen valttia.

Espoossa alkavat ensi viikolla yli 45-vuotiaiden rokotukset. Ajanvaraus tälle ikäluokalle aukeaa jo huomenna perjantaina. Ajan voi varata joko netissä tai soittamalla numeroon 09 816 34800 jättäen takaisinsoittopyynnön.

Tätä nuorempien ikäluokkien rokotuksien aikataulutusta on suunniteltu viikolle 29 saakka.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut