Päätoimittaja Koivuniemi: Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden työllistyä, kun palkkatyötä ei ole tarjolla

Länsiväylän päätoimittaja Heli Koivuniemi huomauttaa tuoreessa pääkirjoituksessaan, että yrittäjyys on tarjonnut monille mahdollisuuden työllistymiseen, kun palkkatyötä ei ole ollut tarjolla. Nuorille oman yrityksen perustaminen on jopa tietoinen valinta.

Maahanmuuttajanaisille yrittäjyys puolestaan voi olla lähes ainoa keino integroitua yhteiskuntaan ja työllistyä.

Koronapandemian aikana tehdyt päätökset ovat kuitenkin osoittaneet, että yrittäjiä ja heidän työllistämäänsä henkilöstöä kohdellaan eriarvoisesti, toteaa Koivuniemi.

– Eri puolilla kasvaa vahva tunne siitä, että poliitikoilla ei ole ymmärrystä päätöstensä todellisista vaikutuksista yrittäjien arkeen ja tulevaisuuteen, Koivuniemi kirjoittaa.

Espoossa yritysten määrä jatkaa kasvuaan ja kaksi kolmesta espoolaisesta ja kauniaislaisesta yrityksestä arvioi selviänsä koronakriisistä.

Alueen omavaraisuuden ja työllistymisen näkökulmasta on selvää, että kasvavia, vakavaraisia yrittäjiä tarvitaan.

– Yrittäjyyden näkövinkkelistä katsottuna on mielenkiintoista seurata, ketkä kuntavaaleissa äänestyskoppiin lopulta suuntavat, millä mielellä ja minkä numeron he äänestyslipukkeeseen piirtävät, Koivuniemi kirjoittaa.

Lue koko pääkirjoitus: Tehdään Espoosta yrittäjyyden pääkaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut