Työntekijä sai muuntamossa kuolettavan sähköiskun Lohjalla – Tukes tutkii sähkötapaturmaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on nimittänyt onnettomuustutkintaryhmän selvittämään Lohjalla huhtikuussa tapahtuneen, kuolemaan johtaneen sähkötapaturman syitä. Tutkinnan tavoitteena on löytää keinoja vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi.

Tukesin mukaan onnettomuus tapahtui Lohjalla 27.4.2021, kun sähkönjakeluverkon alihankkijan työntekijä oli mennyt muuntamoon ja saanut sähköiskun.

Tukesin tutkintaryhmä selvittää tapahtuman kulkua ja siihen johtaneita tekijöitä yhdessä jakeluverkon haltijan, osallisten yritysten ja muiden viranomaisten kanssa. Tukesin onnettomuustutkinnan tavoitteena on löytää keinoja vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Onnettomuustutkinta valmistuu syyskuussa 2021. Tukesin tutkintaryhmään kuuluvat ylitarkastajat Sakari Hatakka ja Ville Huurinainen.

Suomessa tapahtuu Tukesin mukaan vuosittain 0–3 kuolemaan johtanutta sähkötapaturmaa. Lisäksi Tukesin tietoon tulee vuosittain useita sähköisku- ja valokaaritapaturmia, joissa uhri on loukkaantunut vakavasti. Sähköturvallisuuslain mukaisesti Tukes tutkii sähkötapaturman, jos se arvioi tutkinnan tarpeelliseksi vahinkotapahtuman syyn selvittämiseksi tai tulevien vahinkotapahtumien ehkäisemiseksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut