Matinkylän seniorit soittivat liki 300 puhelua ja kysyivät kuulumisia – "Ihmiset voivat koronasta huolimatta hämmästyttävän hyvin"

Matinkylän seniorit ovat pyrkineet jatkamaan toimintaan niin hyvin kuin mahdollista koronasta huolimatta. Yhteydenpidossa on otettu iso digiloikka, ja hallituksen jäsen Seppo Peltonen uskoo, että hybridi-malli tilaisuuksien järjestämisessä jää pysyväksi tavaksi toimia.

– Matinkylän monitoimitalon saliin mahtuu 100 henkeä, mutta etäyhteyden avulla voimme laajentaa osallistujien joukkoa, Peltonen miettii.

Alkuvuodesta Matinkylän seniorien hallituksen jäsenet soittivat melkein 300 puhelua. Tarkoituksena oli kartoittaa yhdistyksen jäsenten digiosaaminen ja kyseellä samalla kuulumisia.

– Ihmiset voivat koronasta huolimatta hämmästyttävän hyvin, Matinkylän seniorien puheenjohtajana vuodenvaihteessa aloittanut Mikko Peltokorpi sanoo.

– Paremmin kuin luulimme, yhdistyksen tiedotuksesta vastaava Armi Westin täydentää.

Peltokorpi arvelee hyvän tilanteen johtuvan siitä, että nyt eläkkeellä olevat ihmiset ovat tottuneet sellaiseen elämään, jossa kaikki ei aina mene niin kuin itse haluaisi.

– Suurin muutos on tapahtunut niille, joilla on ollut tapana matkustaa valtavasti, Peltokorpi arvioi.

Yhdistyksen hallitus kannustaa jäseniä osallistumaan, vaikka etäyhteyksien varassa ollaankin. Esimerkiksi Repin-taidenäyttelyn esittelyyn ilmoittautui yli 40 jäsentä.

– Teen nykyisin kuukausikirjeeseen listan, jossa on valmiit linkkejä ajankohtaiseen internetin maksuttomaan kulttuuritarjontaan, tiedotuksesta vastaava Armi Westin kertoo.

Matinkylän seniorit järjestävät toimintaa viikoittain. Nyt katseet ovat jo syksyssä, jolloin toivottavasti kokoontumiset ovat mahdollisia.

Erityisen tärkeitä päiviä senioreille ovat tiistait, jolloin kokoonnutaan Matinkylän monitoimitalossa. Jäsentilaisuuksien lisäksi Matinkylän seniorit organisoi pelikerhon, sauvakävelykerhon ja muita kerhoja.

Seniorit ovat tyytyväisiä siitä, että he saavat käyttää kokoontumisissaan Matinkylän monitoimitalon tiloja. Tämän lisäksi Espoon kaupunki tukee toimintaa kymmenellä eurolla per jäsen.

Olennainen osa yhdistyksen toimintaa ovat kotimaan retket, jotka ovat päiväretkiä ja suuntautuvat Etelä-Suomeen.

– Retket ovat omakustannushintaisia ja kohteet kiinnostavia.

Syksy on tarkoitus avata retkellä Isosaareen.

Espoossa on noin 48 000 eläkeläistä, mutta harvat heistä osallistuvat aktiivisesti eläkeläisyhdistysten toimintaan.

– Matinkylän seniorien jäsenmäärä on viidessä vuodessa kolminkertaistunut, Seppo Peltonen iloitsee.

– Se on edelleen ongelma, että ihmiset eivät tiedä, kuinka monenlaista toimintaa me ja muut järjestöt tarjoavat, hän harmittelee.

Seppo Peltonen on Matinkylän seniorien edustajana muun muassa Espoon Eläkeläisten Keskusliitossa.

Se puolestaan toimii ikäihmisten edunvalvojana esimerkiksi asumiseen ja liikenteeseen liittyvissä ratkaisuissa.

 Matinkylän seniorit ry on puolueisiin kuulumaton yhdistys. Se on Kansallisen Senioriliiton ja Uudenmaan kansallisen senioripiirin jäsen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut