Putous-tähti Ernest Lawson pysyy rauhallisena ratissa – "Minun ei tarvitse olla jonon ensimmäisenä"

Kuljettaja: Espoolaistunut näyttelijä arvostaa autossa turvallisuutta.

Turvallisuus ja käytännöllisyys olivat isossa roolissa, kun Ernest Lawson hankki perheelleen menopelin.

Auto on ollut iso osa oululaissyntyisen näyttelijän Ernest Lawsonin arkea. Näin on myös jatkossa, kun myös esiintyjän työarki palaa raiteilleen koronan jäljiltä. Epidemia on auttamatta vaikuttanut juontajan ja esiintyjän työmenoihin.

– Olen tosi paljon tien päällä, Lawson huokaisee.

Perheelliselle miehelle keskiöön nousevat auton turvallisuus ja ajamisen helppous. Lawson ajaa Škoda Kodiaqilla, tšekkiläisen automerkin ensimmäisellä isolla katumaasturilla.

– Škoda oli minulle uusi tuttavuus. Toki tiesin merkin ja sen, että Škoda on yksi Suomen suosituimpia autoja. Hämmästyin, kun kävin koeajamassa Škoda Kodiaqin. Auto myi itsensä minulle todella nopeasti, farmariautoihin tottunut Lawson kehaisee.

Lawson suoritti autokoulun 18-vuotiaana synnyinkaupungissaan Oulussa.

Ensimmäiset vuodet nuorukainen ajoi vanhempiensa autolla, eikä omalle autolle ollut tarvetta, kun opinnot veivät nuorukaisen Helsinkiin.

– Kun muutin Helsinkiin, ei käynyt mielessäkään, että tarvitsen omaa autoa. Luotin julkisiin kulkuvälineisiin. Hankin ensimmäisen oman autoni, Huyndai i30:n, kun julkisista kulkuvälineistä tuli hankala liikkumismuoto.

Vaikka Lawson ajaa vuosittain kymmeniä tuhansia kilometrejä, hän ei ole joutunut onnettomuuteen tai vaaratilanteisiin. Näyttelijä kiittää tästä paitsi onneaan myös kotikasvatustaan. Hänen rauhallinen temperamenttinsa sopii tien päälle.

– Minun ei tarvitse olla jonon ensimmäisenä. Jos olen vähän myöhässä, en lähde herkästi ohittamaan. Äitini on opettanut, että mihinkään ei ole niin kiire, että pitäisi aiheuttaa vaaratilanteita, Lawson tähdentää.

Juttua muokattu 10.5.2021 klo 11.25: Poistettu Lawsonin sitaatti, jossa hän kehuu auton ominaisuuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut