Koronan ilmaantuvuus Espoossa edellisen kerran alle 100 tammikuun alussa

Perusturvajohtaja Sanna Svahn on tyytyväinen siihen, miten hyvin espoolaiset ovat käyneet rokotuksessa. Arkisto / Tiina Örn
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Todettujen koronatartuntojen määrää laskee edelleen Espoossa. Viime viikkoina lasku on hidastunut.

Viimeisen kolmen päivän aikana uusia todettuja tartuntoja on ilmennyt 61.

– Viikon sisällä niitä on ollut yhteensä 138, kun tätä edeltävän viikon aikana niitä oli 150. Laskua on, mutta se on hidasta, Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn kertoo.

Ilmaantuvuusluku eli todettujen uusien tartuntojen määrä kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden on painunut alle sadan. Se on nyt 99,4.

– Edellisen kerran luku on ollut alle sadan tammikuun alussa. Aika pian se nousi lukemaan 150 ja helmikuun loppupuolella se oli lähes 350, Svahn kertaa.

Maaliskuun puolivälin paikkeilta luku lähti ensin laskemaan nopeammin ja sen jälkeen hidastuen.

– Tapauksia on edelleen eikä tulevaa voi ennustaa. Päivä kerrallaan mennään. Yhteensä Espoossa on todettu 8 758 tartuntaa.

Svahn muistuttaa taas, että avi on jatkanut rajoitustoimenpiteitä. Kokoontumisrajoitukset eivät ole lieventyneet eli kokkontumisen raja on edelleen kuudessa henkilössä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu huomenna tiistaina pohtimaan tämän hetken koronatilannetta.

Koronarokotuksen voivat tällä viikolla Espoossa varata 45-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Heidän ikäluokkaansa päästään rokottamaan ensi viikolla.

Viikolla 21 avataan 40–45-vuotiaiden rokotuksen ajanvaraus.

– Rokotukset sujuvat nyt hyvää tahtia ja espoolaiset ovat ottaneet hyvin rokotuksia. Pakolla ketään ei rokoteta vaan rokotuksen saamiseen annetaan mahdollisuus.

Rokotetta ei anneta henkilölle, joka on allerginen jollekin rokotteen ainesosalle. Raskaana olevia rokotetaan lääkärin antaman ohjeen mukaan.

Tällä hetkellä ei ole olemassa rokotetta alle 16-vuotiaille. Kun lapsille on sopiva rokote, THL linjaa ja ohjeistaa rokotetaanko lapsia vai ei.

– Me toimimme tässäkin asiassa THL:n linjausten mukaan, Svahn sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut