Veneiden talvisäilytyksestä luovuttiin, Suvisaariston Skatanniittyyn suunnitellaan nyt omakotialuetta

Skatanniityn alue. Espoon kaupunki

Paavo Rantalainen

Veneiden talvisäilytyspaikan suunnittelu Suvisaaristoon Svinön saarelle on lopullisesti haudattu ja rakentamattomalle Skatanniittyyn alueelle ryhdytään suunnittelemaan omakotialuetta.

Svinön saaren keskellä oleva metsäinen ja kaupungin omistama alue on ollut jo vuosia vaihtoehtona, kun Finnoon satama-alueen venekentälle on etsitty korvaavaa paikka.

Skatanniitylle arvioitiin mahtuvan jopa 550 talvisäilytyspaikkaa. Tämä olisi ratkaissut merkittävän osan suurten veneiden talvisäilytyskysymyksestä Espoossa.

Alueen asukkaat vastustivat voimallisesti talvisäilytyssuunnitelmaa.

Venesäilytyksen ei ole katsottu sopivan ympäristön kannalta alueelle, joten ajatuksesta on luovuttu.

Espoon kaupunginhallitus kehotti maanantaina jatkamaan selvittelyä, jotta veneiden talvisäilytys voitaisiin ratkaista.

Kaupunginhallitus päätti samalla, että Skatanniitylle aletaan suunnitella uutta omakotialuetta, jota varten tarvitaan asemakaava.

Kaavoituksen ehtona on, että omakotialue on ympäristöönsä sopeutuva ja sen yhteyteen suunnitellaan riittävästi viheraluetta.

Omakotialueen suunnittelua kaupunginhallitus perustelee sillä, että Espoon eteläosissa on viime vuosina kaavoitettu suhteellisen vähän uusia pientalotontteja, koska on keskitytty metron varren tehostamiseen kerrostaloasutuksella.

Eri asumismuotojen saatavuuden turvaamiseksi on perusteltua kaavoittaa uutta pientaloasutusta myös Espoon eteläosiin, kaupunginhallitus totesi.

Skatanniittyä on kaavailtu vuosikymmenten varrella myös ryhmäpuutarha-alueeksi.

Yli 30 vuotta vanhassa osayleiskaavassa Skatanniitty on osoitettu pääosin ryhmäpuutarhaksi ja yleistä pysäköintiä palveleviksi pysäköintialueiksi.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut