Proteiinituotteen takaisinvetoa laajennetaan – tuotteissa liikaa torjunta-aineen jäämää

Fast Protein Pancake mix -tuotteiden takaisinvetoa laajennetaan psylliumkuidussa havaitun etyleenioksidijäämän vuoksi.

Viime viikolla käynnistettiin Fast Protein Pancake Mix-tuotteiden takaisinveto tiettyjen tuote-erien osalta, kun tuotteissa käytetyssä psylliumkuidussa todettiin raja-arvon ylittävä jäämä etyleenioksidia.

Nyt takaisinveto laajennetaan koskemaan muita tuote-eriä tuoreen tutkimustiedon pohjalta, tiedottaa Func Food Finland Oy.

Laajennettu takaisinveto koskee seuraavia Fast Protein Pancake Mix -tuotteita. Näissä erissä on havaittu EU:n raja-arvon ylittävä etyleenioksidijäämä. Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet myynnistä.

Laajennettu takaisinveto koskee seuraavia tuote-eriä: Fast Protein Pancake Mix maple syrup, Fast Protein Pancake Mix banana-toffee ja Fast Protein Pancake Mix natural. Tuotteiden koot vaihtelevat 50 grammasta 450 grammaan.

Lue lisää: Proteiinituotteessa terveydelle haitallista torjunta-ainetta – Lopeta käyttö ja kippaa aine biojätteeseen

Psylliumkuidun osuus Protein Pancake Mix -tuotteista on 2,8 prosenttia. Havaittu jäämän raja-arvon ylitys koskee kyseistä raaka-ainetta, tiedottaa Func Food Finland.

EU:n laissa on määritelty, että jos yksikin tuotteen sisältämistä raaka-aineista ylittää jonkun sille asetetun raja-arvon, pitää koko tuote poistaa markkinalta. Tuotteiden käyttö ei aiheuta välitöntä vaaraa terveydelle, mutta tuotteiden nauttimista ei tulisi jatkaa.

Etyleenioksidin käyttö kasvinsuojelussa on kielletty EU:n lainsäädännössä. EU:n ulkopuolelta saapuville raaka-aineille on asetettu tietyt raja-arvot, missä määrin kyseisen aineen jäämiä saa löytyä elintarvikkeesta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut