Keran halleilla kuplii olutkeskittymä – Taproom-ravintola avaa lauantaina

Keran entisessä logistiikkakeskuksessa avataan toukokuun 15. päivä uusi olutravintola.

Tired Uncle’s Taproom -ravintolassa on myynnissä olutkokoelma, jossa tärkeimmässä roolissa ovat Keran panimoiden oluet. Suurin osa muustakin valikoimastakin on pantu Espoon alueella. Panimomestari Luca Coelho pitää Maiju Nikkosen rinnalla huolta kokonaisuudesta.

Ravintola noudattelee ruokatarjoilussaan rehtiä, saksalaistyyppistä pubikonseptia. Esimerkiksi perjantaisin tarjolla on porsaanpotkaa.

– Ajatuksena on, ettei olutta juotaisi ikinä tyhjään vatsaan, vaan että tarjolla olisi oikeata olutruokaa.

Ruokalistan on suunnitellut keittiömestari Matti Nikkonen, joka on yksi panimon ja ravintolan osakkaista. Suunnitteilla on järjestää oluen ja ruuan yhdistämiseen liittyviä teemapäiviä.

Ravintoloitsijana ja ravintolapäällikkönä toimiva Maiju Nikkonen toivoo, että aukiolot saataisiin vihdoin jo pidemmäksi.

Tired Uncle Co -panimon toiminta käynnistyi Maiju Nikkosen mukaan kiertolaispanimona Lohjalla vuonna 2018. Keralla panimo aloitti vuosi sitten. Nyt avattava Taproom-ravintola on panimon tytäryhtiö.

Keran halleille Espooseen on muodostumassa olutharrastajille suunnattu keskittymä. Alueella sijaitsee lopulta kolme käsityöläispanimoa, kun Masis Brewery avaa ovensa kesällä. Co 8-Bit Brewing avasi ovensa jo aiemmin. Innokkaimmille olutharrastajille löytyy myös oluttarvikemyymälä.

Nikkonen muistuttaa, että Espoossa järjestetään lukuisia oluttapahtumia kesäisin. Keran panimoillakin on alustavasti suunnitteilla oma olutfestivaali.

– Hyviä tapahtumia, joissa oluen ystävät kokoontuvat. Tapahtumissa on huimat kävijämäärät.

Nikkosen mukaan alueen vuokratason edullisuus oli yksi houkutteleva tekijä. Tärkeintä oli, että Kera vaikuttaa kasvavalta alueelta, johon on kehittymässä tapahtumarikas urbaanikeskittymä.

– Espoohan on biercity. Täällä on niin paljon pienpanimoita. On upea juttu, että löysimme itsemme Kera-kollektiivin naapurista. Täällä olut ja urbaanit taidenäyttelyt yhdistyvät, Nikkonen hehkuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut