Avoimia työpaikkoja on tällä haavaa tarjolla erityisesti julkisella sektorilla sekä terveydenhuollossa ja rakennusaloilla.
Edelleen on auki myös runsaasti kesätyöpaikkoja ja opiskelijoille sopivia työpaikkoja. Työnhakupalvelu Duunitori Oy:n mukaan sillä on kesätyöpaikkailmoituksia vielä runsaat 3 900.
Duunitorin sivuilla on nyt julki 37 937 työpaikkailmoitusta. Yrityksen mukaan työpaikkailmoitusten määrässä näkyy merkittävä ero viime vuoden kevääseen, jolloin koronapandemia vähensi työnantajien mahdollisuuksia rekrytoida. Esimerkiksi huhtikuussa 2021 työpaikkailmoituksia julkaistiin Duunitorilla yli 53 000, mikä on tuplasti enemmän kuin edellisvuonna.
Työpaikkoja on todellisuudessa auki huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä, Duunitori tiedottaa.
Millä aloilla sitten on eniten avoimia työpaikkoja? Duunitori listasi alat, joilla on parhaillaan auki eniten työpaikkailmoituksia.
Kärjessä ovat julkinen sektori ja järjestöt, terveydenhuoltoala ja opiskelijoiden työpaikat. Seuraavina tulevat rakennusala, sosiaali- ja hoiva-ala, asennus, huolto ja puhtaanapito sekä teollisuus ja teknologia.
Myös asiakaspalvelu, myynti ja kaupan ala, opetusala, ravintola- ja matkailuala, asiantuntijatyöt ja konsultointi sekä tieto- ja tietoliikennetekniikka mahtuvat viidentoista parhaiten vetävien alojen joukkoon.
Osa työpaikkailmoituksista kuuluu useampaan kategoriaan, Duunitori huomauttaa. Esimerkiksi osa julkisen sektorin työpaikoista keskittyy terveydenhuoltoalalle, ja ravintola- ja matkailualalla on auki myös asiakaspalvelun tehtäviä.
Listan alojen työpaikkojen tilanne on ollut melko vakaa tänä keväänä, sillä samoilta aloilta on julkaistu eniten työpaikkoja koko kuluneen vuoden aikana.
Työttömiä työnhakijoita oli maaliskuussa noin 332 000, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta. Työttömyysaste oli 8,1 prosenttia
Helmikuusta työttömien työnhakijoiden määrä lisääntyi helmikuusta 4 400:lla. Luku sisältää myös kokoaikaisesti lomautetut. Työttömistä työnhakijoista oli kuntakokeilujen asiakkaina 162 200 henkilöä.
Työllisyysaste oli maaliskuussa 70,7 prosenttia, mikä on 0,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden maaliskuussa. Työttömyysaste oli 8,1 prosenttia eli 0,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.
TE-toimistoissa oli maaliskuun lopussa 22 500 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Koko maassa oli lomautettuna maaliskuun lopussa 79 500 henkilöä, mikä on 5 500 enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan.
Pitkäaikaistyöttömiä oli maaliskuun lopussa 104 000, mikä on 39 100 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin maaliskuun aikana 77 700 eli 14 200 enemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa.
Avoimia työpaikkoja oli maaliskuussa yhteensä 162 500, mikä on 12 600 enemmän kuin vuosi sitten.