Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan poliisilla on jo 12 eräpoliisia – Nuuksiossa jälleen retkiratsia viikonloppuna

Poliisi jalkautuu viikonloppuna jälleen Nuuksion kansallispuistoon valvontatempauksen merkeissä. Länsi-Uudenmaan poliisin ja Metsähallituksen retkiratsia kiertää kansallispuistossa lauantaina 15. toukokuuta.

Tavoitteena on kitkeä lieveilmiöitä, kuten roskaamista, meluamista ja luvattomia nuotioita sekä varmistaa kaikille retkeilijöille turvallinen kokemus luonnossa.

Lisäksi retkiratsia jakaa tietoa luonnossa liikkumisen oikeuksista ja velvollisuuksista.

Länsi-Uudenmaan poliisi ja Metsähallitus järjestivät vastaavan retkiratsian myös viime syksynä ja vappuna.

Poliisi on lisännyt näkyvyyttään muun muassa Nuuksion kansallispuistossa, sillä koronan myötä sekä retkeilijöiden määrät että lieveilmiöt, kuten häiriökäyttäytyminen ja roskaaminen, ovat kasvaneet.

Viime vuonna Metsähallitus sai esimerkiksi luvattomista nuotiopaikoista reilut 240 ilmoitusta.

Länsi-Uudenmaan poliisilla on tällä hetkellä 12 eräpoliisia, jotka tekevät yhteistyötä Metsähallituksen erävalvonnan, Suomenlahden merivartioston, Suomen riistakeskuksen, paikallisten riistanhoitoyhdistysten ja metsästysseurojen sekä alueellisen kalastuksenvalvonnan kanssa.

– Erävalvontaan koulutusta saaneet poliisit tekevät alueellamme aiempaa enemmän suunnitelmallista erä-, metsästys- ja kalastusvalvontaa. Näkyvällä valvonnalla halutaan suojata luontoarvoja, lisätä luonnossa liikkujien viihtyisyyttä ja turvallisuutta, mutta myös toisaalta ennalta ehkäistä ja paljastaa rikkomuksia ja rikoksia, jotka usein liittyvät esimerkiksi metsästykseen tai kalastukseen. Kyseiset rikostyypit ovat tyypillisesti piilorikollisuutta ja tulevat harvoin esille ilman paljastavaa valvontaa, ylikomisario Aapo Isoaho kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

Nuuksiossa voi yhä useammin törmätä reppuselkäiseen poliisiin, taustalla ovat retkeilybuumin aiheuttamat häiriöt – "Pollarin näkyminen tuo rauhoittavaa vaikutusta"