Länsi-Uudenmaan poliisilla on jo 12 eräpoliisia – Nuuksiossa jälleen retkiratsia viikonloppuna

Länsi-Uudenmaan poliisilla on 12 eräpoliisia. Katri Lehtola / Metsähallitus
Minna Airamaa

Minna Airamaa

Poliisi jalkautuu viikonloppuna jälleen Nuuksion kansallispuistoon valvontatempauksen merkeissä. Länsi-Uudenmaan poliisin ja Metsähallituksen retkiratsia kiertää kansallispuistossa lauantaina 15. toukokuuta.

Tavoitteena on kitkeä lieveilmiöitä, kuten roskaamista, meluamista ja luvattomia nuotioita sekä varmistaa kaikille retkeilijöille turvallinen kokemus luonnossa.

Lisäksi retkiratsia jakaa tietoa luonnossa liikkumisen oikeuksista ja velvollisuuksista.

Länsi-Uudenmaan poliisi ja Metsähallitus järjestivät vastaavan retkiratsian myös viime syksynä ja vappuna.

Poliisi on lisännyt näkyvyyttään muun muassa Nuuksion kansallispuistossa, sillä koronan myötä sekä retkeilijöiden määrät että lieveilmiöt, kuten häiriökäyttäytyminen ja roskaaminen, ovat kasvaneet.

Viime vuonna Metsähallitus sai esimerkiksi luvattomista nuotiopaikoista reilut 240 ilmoitusta.

Länsi-Uudenmaan poliisilla on tällä hetkellä 12 eräpoliisia, jotka tekevät yhteistyötä Metsähallituksen erävalvonnan, Suomenlahden merivartioston, Suomen riistakeskuksen, paikallisten riistanhoitoyhdistysten ja metsästysseurojen sekä alueellisen kalastuksenvalvonnan kanssa.

– Erävalvontaan koulutusta saaneet poliisit tekevät alueellamme aiempaa enemmän suunnitelmallista erä-, metsästys- ja kalastusvalvontaa. Näkyvällä valvonnalla halutaan suojata luontoarvoja, lisätä luonnossa liikkujien viihtyisyyttä ja turvallisuutta, mutta myös toisaalta ennalta ehkäistä ja paljastaa rikkomuksia ja rikoksia, jotka usein liittyvät esimerkiksi metsästykseen tai kalastukseen. Kyseiset rikostyypit ovat tyypillisesti piilorikollisuutta ja tulevat harvoin esille ilman paljastavaa valvontaa, ylikomisario Aapo Isoaho kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

Nuuksiossa voi yhä useammin törmätä reppuselkäiseen poliisiin, taustalla ovat retkeilybuumin aiheuttamat häiriöt – "Pollarin näkyminen tuo rauhoittavaa vaikutusta"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut