Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskuspuiston viitat rapistuneet pahasti – kaupunki lupaa käydä läpi kaikki opasteet ja lisätä uusiakin

Hyvällä tahdollakin Espoon Steinerkoulun lähellä olevaan puutolppaan kiinnitetyistä kolmesta viitasta vain yhdestä saa selvää.

Sinisellä pohjalla oleva teksti opastaa pari vuotta sitten valmistuneelle Olarin terveysluontopolulle.

Ruskeasta ylempänä olevasta kyltistä selviää yhdistämällä suomenkielinen ja ruotsinkielinen teksti, että viitta opastaa Olarin kuntoradalle. Ladun pätkän merkkikin taitaa näkyä.

Alemmasta viitasta näkee vain ihmishahmon.

Liikuntapäällikkö Tapio Taskinen Espoon liikuntapalveluista ei voi muuta kuin todeta monien Keskuspuistossa olevien ulkoilureittien merkkien olevan huonossa kunnossa. Hänkin tietää, ettei kaikista viitoista saa edes selvää.

– Uusimme tänä kesänä Keskuspuistossa olevia ruskeita opasteita ulkoilureittien osalta. Jotkut todella huonossa kunnossa olevat viitat on jo otettu pois, Taskinen selvittää.

Hän arvioi, että Keskuspuistossa on kaikkiaan noin 50 ruskeaa viittaa. Tolppia, joihin niitä kiinnitetään on parisenkymmentä.

– Käymme läpi kaikki tolpat ja huonokuntoisten tilalle tilaamme uudet. Lisää viittoja tarvitaan senkin vuoksi, että Keskuspuistoon tulee uusia reittejä.

Taskinen myöntää, että opasteet pitäisi käydä tarkistamassa säännöllisesti. Se on kuitenkin jäänyt tekemättä.

Hän sanoo, että opastus ei ole nyt sen mukainen, että Keskuspuistossa pystyy etenemään niiden mukaan. Kun uusia reittejä on tullut ja tulee, risteyksien määrä vielä kasvaa. Ajantasainen viitoitus on silloin entistä tärkeämpää.

Jonkin verran hämmennystä kulkijoissa herättää se, että ruskeassa ulkoilureittien viitassa ja sinisessä kevyen liikenteen viitassa saattaa olla sama määränpää mutta niissä kerrotaan eri matkan pituus. Tämä johtuu siitä, että reitit vievät määränpäähän eri kautta.

Hyvänä lumitalvena hiihtäjät ja kävelijät joutuvat välillä hankauksiin. Jotkut ulkoilureitit on tehty niin, että kävelijöille ja hiihtäjille on omat lähellä olevat väylänsä.

– Moni tuntuu kaipaavan tähänkin selkeämpiä opasteita. Olisi lisäksi hyvä, jos viitoissa näkyisi ensimerkiksi tieto ladun vaativuudesta ja mahdollisesta valaistuksesta.