Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Saimme enemmän neliöitä samalla rahalla" – Nuoripari osti ensiasunnon Finnoon uudelta alueelta

Finnoo: Alina Unelius ja Jami Pankakari odottavat muuttoa uudelle alueelle.

Kolmekymppisistä Jami Pankakarista ja Alina Uneliuksesta tulee 17 000 asukkaalle rakennettavan Finnoon ensimmäisiä asukkaita. He ovat ostaneet ensiasuntonsa vasta rakenteilla olevan Finnoon ensimmäisestä kerrostalosta.

Maanantaina Unelius ja Pankakari pääsivät piipahtamaan syksyllä valmistuvassa kodissaan jutunteon vuoksi.

Tapiolan urheilupuistossa asuva pari etsi uudiskohdetta metron varresta Espoosta.

– Sijainti oli ykkösjuttu, Unelius avaa ostopäätöksen taustoja.

– Katsoimme muidenkin metroasemien läheltä, esimerkiksi Tapiolasta ja Niittykummusta. Täältä saimme enemmän neliöitä samaan budjettiin. Oma tontti ja sähköauton latauspaikka olivat tärkeitä. Asunnon pohjakin vaikutti fiksulta, Pankakari jatkaa.

Mutta astutaan sisään Asunto Oy Reimarin neljänteen kerrokseen, jonka reilun 80 neliön kokoisesta neliöstä saunoineen tulee Uneliuksen ja Pankakarin koti kesän jälkeen.

Ainoa miinus on se, että palveluja joutuu odottamaan.

Sisätyöt ovat jo pitkällä ja avokeittiökin paikallaan. Olohuone avautuu Kaitaan suuntaan, työhuoneen ikkunasta taitaa nähdä tulevalle metroasemalle.

– Ihan kiva, että tietokone saadaan pois keittiöstä, Unelius iloitsee.

Toimintaterapeuttina työskentelevä Unelius ei ole voinut tehdä etätöitä, mutta mediatoimistossa toimiva Pankakari kylläkin.

– Hyvä fiilis, he kuvailevat ja napsivat kuvia ja videoita kännykällä.

Pankakari ja Unelius näkevät uudelle alueelle muutossa enemmän plussia kuin miinuksia.

– On mielenkiintoista nähdä, miten alue kehittyy. Potentiaalia on. Metro merkkaa myös asunnon jälleenmyyntiarvon kanssa, he miettivät.

– Ainoa miinus on se, että palveluja joutuu odottamaan.

Skanskan rakentaman Finnoon ensimmäisen talon 64 asunnosta myymättä on kuusi.

– Finnoo oli uusi alue asuntoalueena, kun aloitimme, mutta alue on kiinnostanut. Itsekin voisin kysyä, että miksi ei kiinnostaisi. Lähellä ovat meri, metro ja Matinkylän huikeat palvelut, sanoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Kuosman mukaan uudelle alueelle muuttaminen vaatii kuitenkin rohkeutta.

– Finnooseenhan on tulossa noin 17 000 asukasta, ja tämä starttaa kasvun. Ensimmäiseen taloon tulevat alueen ensimmäiset arviolta noin 150 asukasta.

Reimarin lisäksi Skanska on rakentamassa Finnooseen alkuvuodesta 2022 valmistuvaa kerrostaloa Kruunuasunnoille.

Lisäksi tarkoitus on aloittaa seuraavan, 17-kerroksisen kohteen rakentaminen Finnooseen vuoden päästä keväällä. Siihen tulee 135 asuntoa ja valmista pitäisi olla 2024.

Kuosman mukaan nykyasunnon pitää taipua useampaan kuin ennen.

– Vielä ennen koronaa elämän katsottiin tapahtuvan paljon kotien ulkopuolella ja asuntokoot pienenivät. Nyt kodin pitäisi taipua myös esimerkiksi työpaikaksi, jumppasaliksi ja ravintolaksikin.

– Mietimme todella paljon huoneistovalikoiman joustavuutta. Sitä, että asuntoja voisi tarpeen mukaan vaikka yhdistellä. Ja sitä, mihin työpöytä mahtuu, jos et pysty ostamaan koko huonetta työkäyttöön, Kuosma kertoo.

– On mielenkiintoista, minkälaisen jäljen korona jättää asuntotuotantoon.