Finnoon keskeinen kaava kaatui lintukosteikkoon – rakennusliikkeet luottavat silti alueen kehitykseen

Taustalla näkyvät Finnoon ensimmäiset asunnot rakentaa Skanska. Kuvassa Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma. Katja Riihola
Katja Riihola

Katja Riihola

Finnoon rakentuminen otti toukokuun alussa takapakkia, kun Korkein hallinto-oikeus kumosi Finnoon metroaseman ympäristöä koskevan kaavan. Kaavan ei katsottu turvaavan vieressä sijaitsevan lintukosteikon linnustoa riittävästi.

Kaavahaasteet eivät vaikuta Finnoon ensimmäisiä taloja rakentavan Skanskan meneillään oleviin eikä tuleviin hankkeisiin, sanoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

– Ehkä tämä voi aavistuksen hidastaa alueen kehittymistä, mutta muut (Finnoon) alueet kuitenkin kehittyvät ja valmistuvat ja sitäkin (uutta kaavaa) varmasti kiirehditään, Kuosma sanoo.

Samaa mieltä on Lujatalon Uudenmaan asuntopuolen myyntipäällikkö Sari Lähde.

Lujatalo rakentaa Syvänsalmenkadulle 12-kerroksista kerrostaloa, johon tulee 96 asuntoa.

– Kaavahaasteet eivät vaikuta rakenteilla oleviin Lujatalon kohteisiin.

Lujataloltakin kerrotaan, että Finnooseen rakenteilla olevien asuntojen myynti on lähtenyt kivasti käyntiin. Lähde kertoo, että jäljellä on vielä nelisenkymmentä asuntoa.

Sykloniksi nimetyn asunto-osakeyhtiön on määrä valmistua syksyllä 2022.

Myöskään T2H Groupissa ei nähdä kaavan kaatumisella olevan vaikutusta jo rakenteilla olevien asuntojen myyntiin.

T2H rakentaa Finnooseen parhaillaan kahta asuinkerrostaloa.

– Metro tulee, asema tulee ja kaava tulee. Totta kai tällä on ajallinen vaikutus, mutta kaupunkikehittäminen on aina hidasta ja erilaisten intressien yhteensovittamista, sanoo T2H Groupin toimitusjohtaja Arto Toikkanen.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut