Tiedätkö, miksi sateenkaariliput liehuvat tänään Espoossa?

Espoon kulttuuritalojen edustojen lipputangoissa hulmusi tänään sateenkaariliput. Kyse ei kuitenkaan ollut Pride-viikosta.

Espoon kulttuuritalon edustalla liehuivat Tapiolassa sateenkaariliput. Heli Koivuniemi

Tänään maanantaina 17. toukokuuta vietetään kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. Tänään oli ensimmäinen kerta, kun Espoossa nostettiin sateenkaariliput salkoihin.

Tarkoituksena on nostaa Espoossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioita esille ja osoittaa, että kaupungissa moninaisuus näkyisi eri tavoin.

– Meitä on monenlaisia ja jokaista tarvitaan, moninaisuus- ja osallisuusasioiden päällikkö Kaarina Salonen Espoon kaupungilta kommentoi.

Hän sanoo, että Espoo-tarinan mukaisesti kaupungin voimavarana ovat sen asukkaat. Toivottavaa on, että tavoitteet eivät jää pelkäksi puheeksi, vaan konkretisoituvat oikeina tekoina.

Salonen toivoo, että jokainen voisi pohtia omia tapojaan ajatella ja tunnistaa omia ennakkoluulojaan.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta valitsi viikkoa aiemmin vuosittaiset Tassu-palkinnon voittajat kahdeksan hakemuksen joukosta. Palkinnot jaetaan elokuussa Gumbölen kartanossa, mikäli koronatilanne sen salli. Salonen toimii luottamushenkilöistä koostuvassa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnassa esittelijänä.

Meitä on monenlaisia ja jokaista tarvitaan.

Kaupungin omien työyhteisöjen sarjan voitti Espoon äitiys- ja neuvolatoiminnassa neuvolan monimuotoisuusryhmän NeMo:n toiminta, joka on kehittänyt neuvolapalveluita niin, että ne vastaavat monimuotoisen asiakaskunnan tarpeita. Palkintoa perusteltiin seuraavasti: taitoa kohdata monenlaisia ihmisiä ja kunnioittaa ihmisarvoa tarvitaan palveluiden tarjoamisessa. Tästä alkaa kestävän tulevaisuuden luominen. Terveydenhoitajat kohtaavat päivittäin asiakkaita ja teon vaikuttavuus perustuu tähän.

Kilon K-Market ja Vallikallion Shell HelmiSimpukka saivat palkinnon espoolaisten ehdotusten perusteella, sillä ne ovat ottaneet vaativan erityisen tuen oppilaita TET-jaksolle.

Toimikunta luonnehti yritysten tekoja seuraavasti: teko on todella arvokas ja yhteiskuntavastuuta vahvasti ilmentävä. Oppilaille mahdollistetaan työelämään tutustuminen omien resurssien puitteissa. Monenlaisuuden ja ihmisoikeuksien arvostamista konkreettisesti.

Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut Helsinki Pride -viikon kumppaniksi

Kesä–heinäkuun vaihteessa vietetään puolestaan jo tunnetuksi tullutta tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhlivaa Helsinki Pride -viikkoa, joka palaa entiselle paikalleen kesäkuulle. Se on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Kesäkuu on kansainvälisesti tunnustettu Pride-kuukausi.

Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut on tapahtumassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Helsinki Priden virallisena kumppanina.

Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden sisältöjen ja viestinnän ytimessä on kaupunkilaisten huomioiminen nykyaikaisen, osallistavan ja yhteisöllisen toimintakulttuurin mukaan.

Tapahtuma- ja kulttuuripalveluihin kuuluu Näyttelykeskus WeeGee, Espoon kulttuurikeskus, Sellosali, Lasten kulttuurikeskus Aurora, Kannusali, Karatalo sekä Kaupunkitapahtumat. Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut jakaa Espoo-tarinan mukaisesti Priden arvot yhteiskunnan kehittämisestä avoimemmaksi ja turvalliseksi kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta.

Helsinki Pride -viikko tuotetaan Helsinki Pride -yhteisön työntekijöiden, kymmenien kumppaniorganisaatioiden ja lukuisten vapaaehtoisten yhteisvoimin.

Sen ohjelma koostuu edellisvuosien tapaan moninaisista ohjelmasisällöistä, kuten työpajoista, retkistä, vertaistapaamisista, luennoista ja esityksistä. 

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut