Espoossa annettu jo reilut satatuhatta koronarokotetta – yli 40-vuotiaille aikoja ensi viikolla

Viime viikko toi Espooseen 139 uutta koronavirustartuntaa.

– Yksityistilaisuuksista tuntuu tulevan jonkin verran tapauksia. Onkohan juhlia alettu järjestää liian innokkaasti? miettii Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn.

Tartuntojen hyvä laskusuunta on pysähtynyt. Paikoillaan junnaavan tartuntatilanteen vahvistaa myös koronan ilmaantuvuusluku, joka on jäänyt Espoossa pyörimään noin sataan. Ilmaantuvuusluku kertoo uusien tartuntojen määrän kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Maanantaina koronan ilmaantuvuusluku oli 101, viikko sitten maanantaina 99,4.

– Ilmaantuvuus on pysynyt suurin piirtein samana viikon verran. Siitä on huolia. Suosituksia ja rajoituksia pitäisi edelleen jaksaa noudattaa eikä yli kuuden hengen kokoontumisia saisi järjestää, Svahn muistuttaa.

Espoossa on todettu nyt kaikkiaan 8 905 laboratoriotestein varmistettua koronavirustartuntaa. Luvussa on mukana myös taudista parantuneet.

Svahn kertoo, että Espoo saa nyt noin 12 000 rokotetta pistettäväksi viikoittain. Näyttää myös siltä, että rokotusaikoja varataan edelleen innokkaasti.

Yhden koronarokotteen on saanut noin 90 000 eli 32,9 prosenttia espoolaisista. Kaikkiaan rokotteita on pistetty 104 848. Kahden rokotteen kattavuus on 3,9 prosentilla kaupunkilaisista.

Espoo rokottaa nyt yli 45–50 -vuotiaita. Ensi viikolla vuoroon pääsevät yli 40-vuotiaat, Svahn kertoo.

Svahn muistuttaa, että myös jo rokotettujen pitäisi muistaa turvavälien pito sekä muut suositukset ja ohjeet.

– Lievissäkin oireissa tulisi hakeutua testiin ja jos joutuu liikkumaan, pitäisi käyttää maskia. Rokotetuillakaan ei ole näissä asioissa erityisoikeuksia, Svahn muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut