Kellomuseo hankkii joukkorahoitusta uudelle museolle – tavoitteena 50 000–100 000 euron potti

Suomen Kellomuseo laajentaa toimintaansa ja siitä tulee Suomen Kello- ja korumuseo. Edessä on muutto Näyttelykeskus Weegeeltä naapuriin rakenteilla olevaan Kulttuuriloistoon. Samaan taloon muuttaa myös Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä.

Uuden museon myötä Suomen Kellomuseon näyttelytoiminta uudistuu ja laajenee koruihin. Museo on käynnistänyt joukkorahoituskampanjan uuden museon synnyn tueksi. Tavoitteena on kerätä vähintään 50 000 ja enintään 100 000 euroa.

Joukkorahoituskampanjasta saatavia varoja aiotaan käyttää muun muassa vitriini- ja muihin kalustehankintoihin.

– Olen hakenut rahoitusta julkisista lähteistä, mutta sitä ei ole saatu. Museovirastolta saimme hankeapurahan, jonka turvin luodaan tietopankki, museonjohtaja Essi Pullinen kertoo.

Joukkorahoituskampanjaan voivat osallistua sekä yksityiset ihmiset että yritykset. Joukkorahoituskampanja löytyy Mesenaatti.me -sivuilta. Joukkorahoituskampanja jatkuu kesäkuun loppuun asti. Rahoituksen vastikkeina on esimerkiksi ateljee- ja työhuonevierailuja sekä uuden museon tiloissa järjestettäviä luentoja.

Suomen Kellomuseon ylläpitäjä on Kellomuseosäätiö, ja Weegeellä museon näyttelyihin pääsi tutustumaan maksutta. Museon toimintaa on rahoitettu muun muassa Espoon kaupungin myöntämillä avustuksilla ja valtionosuuksilla.

– Samat rahoittajat ovat taustalla edelleen. Muutosta aiheutuu kuitenkin aivan uudenlaisia investointitarpeita ja sen vuoksi turvaudumme joukkorahoitukseen, Pullinen selvittää.

Kellomuseo on toiminut Weegeellä vuodesta 2006 lähtien, ja perusnäyttely pysyi koko ajan samana. Uudessa museossa nähdään vaihtuvia kokoelmanäyttelyitä, erikoisnäyttelyitä ja pop-up -näyttelyitä.

Weegeellä museolla oli käytössään 160 neliömetrin suuruinen tila. Uudessa museossa tilan koko kasvaa 230 neliöön ja uutuutena on pedagoginen tila, jossa voidaan järjestää muun muassa seminaareja ja työpajoja. Yleisö pääse myös näkemään kello- ja kultaseppiä työssään.

Suomen Kello- ja korumuseo tulee olemaan ainutlaatuinen Suomessa ja pohjoismaissa.

– Pienen museon täytyy pysyä kilpailussa mukana ja se vaatii uudistumista. Avaudumme aiempaa enemmän ulospäin. Kohderyhmiä ovat muun muassa lapset, kelloharrastajat ja ikäihmiset, joille aiomme järjestää muistelutyöpajoja.

Essi Pullisen mukaan Suomen Kellomuseossa on parhaimmillaan ollut noin 80 000 kävijää vuodessa. Vuonna 2019 kävijöitä oli 62 000, mutta viime vuonna kävijämäärä romahti koronan vuoksi 21 000:een.

– Viime vuosien korunäyttelyt nostivat selkeästi museon kävijämääriä, Pullinen sanoo.

Uusi Suomen Kello- ja korumuseo aukeaa alkuvuodesta 2022. Säätiön toimintaa koskeva sääntömuutos on parhaillaan käsiteltävänä patentti- ja rekisterihallituksessa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut