Tuhkasta noussut Honka palasi juurilleen – Yksi mielenkiintoisista nuorista pelaajista on Turusta Espooseen siirtynyt Niklas Pyyhtiä

Jalkapallo: Tuhkasta noussut seura keskittyy nyt kasvattamaan nuoria pelaajia.

Kun Honka nousi 15 vuotta sitten Veikkausliigaan, seuran silloiset puuhamiehet halusivat rakentaa Espooseen vahvan, Euroopan kentille tähtäävän ammattilaisorganisaation.

Tarina päättyi konkurssiin 2015. Tämän jälkeen seurassa tehtiin täysremontti. Entisen kirjan kannet laitettiin kiinni ja uusi haluttiin aloittaa liikuntapalveluyritys Esportin kanssa Kakkosesta. Paluu pääsarjaan tapahtui jo kesäksi 2018.

Enää Honka ei pullistele yltiöoptimistisilla visioilla. Seura on palannut juurilleen.

– Edustuksessa pelaa tällä hetkellä kuusi kotimaista 2001–2003 syntynyttä pelaajaa. Lisäksi on neljä ulkolaista saman ikäistä nuorta, yksi joukkueen valmentajista Riku Paularinne kehuu.

Seura hakee menestystä kasvattamalla nuoria pelaajia ensin Veikkausliigaan ja myöhemmin eurooppalaisiin huippuseuroihin.

– Jos pelaajalla on potentiaalia, pystymme varmasti tarjoamaan hänelle kehittyvän ympäristön.

Päätoimisia valmentajia on kymmenkunta. Monella valmentajalla on seurassa tuplarooli. Valmennusta tehdään niin edustusjoukkueessa, Akatemiassa tai nuorten ryhmissä.

– Kaikki valmentajat pyrkivät yhdessä vaikuttamaan nuoren kehittymiseen kohti honkalaista pelitapaa. Tässä jatkuvassa vuorovaikutuksessa kehittyvät myös valmentajat.

Kansainvälisessä pelaajamarkkinassa liikkuvat isot rahat. Hyvä kasvatustyö kantaa hedelmää myös seuran toimiston tulovirtaan.

– Omista pelaajista saatava kasvattajaraha sekä siirto- ja jatkokorvaukset voivat olla merkittävä tulonlähde seuralle.

Paularinne on Espoonlahden ja EPS:n kasvatteja.

– Minulle espoolaisena Tapiola on jalkapallon henkinen koti. Olen innoissani saadessani tehdä työtä tässä ja täällä, muun muassa Porissa ja Vaasassa valmentanut Paularinne kertoo.

Olosuhteet Tapiolassa ovat mainettaan paremmat. Pääareenan toki saa päivittää tälle vuosituhannelle.

– Tässä on kaikki lähellä ja lyhyen matkan päässä. Esport Arena tarjoaa loistavat sisäharjoittelutilat.

Menestys tarvitsee muutakin kuin olosuhteita.

– Meillä urheilullisen arjen merkitys korostuu kaikessa toiminnassamme.

Pelaaja, jota espoolaisten kannattaa tänä kesänä mennä katsomaan, on Turusta talvella seuraan siirtynyt Niklas Pyyhtiä. Pelaaja kerää jo nyt ylistyssanoja ja huomiota niin Suomessa kuin ulkomailla.

– Halusin tänne, koska täällä oltiin minusta kiinnostuneita. Haluan kehittyä, ja Honka tarjoaa erinomaiset puitteet kasvamiseen urheilijana, Espooseen hyvin kotiutunut pelaaja kertoo.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut