Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kaupunki riistäisi lapsilta 210 000 euroa" – jäähallin parkkialueen maksullisuus kuohuttaa Matinkylässä

Parkkialueet: Kiekkoilijat toivovat, että kaupunki pyörtää päätöksensä muuttaa parkkialue maksulliseksi. Kiista pitäisi ratkaista ennen syyskauden alkua.

Espoon kaupungin päätös muuttaa jäähallin parkkialue maksulliseksi Matinkylässä kuohuttaa kiekkojunioreiden perheitä. Mikäli kaupungin päätös pysyy, voivat vapaaehtoistyönä junnuja huoltavat aktiivit joutua maksamaan jopa 1 000 euron lisälaskun vuodessa.

Toiminnanjohtaja Jari Nyberg Espoon jääurheilun tuki ry:stä toivoo, että kaupunki pyörtää kiistellyn päätöksen.

– Neuvotteluja kaupungin kanssa käydään parhaillaan. Nykyinen tilanne on kohtuuton suurelle joukolle valmentajia ja huoltajia, sillä harrastusmaksut ovat jo kovat, Nyberg sanoo.

Länsiväylän lukijan arvion mukaan parkkimaksuista voisi koitua noin 25 euron lisäkulut yhtä treeniä tai peliä kohden. Kuukaudessa kulut olisivat 100 euroa, ja kauden aikana lisälaskua tulisi tonni.

Arvio perustuu siihen, että treenejä ja pelejä on noin viidesti viikossa ja ne kestävät 3–5 tuntia.

Jos yhdessä kiekkojoukkueessa on seitsemän toimihenkilöä, tarkoittaisi se jo 7 000 euron lisälaskua.

– Jyvitettynä se tarkoittaisi 300 euroa per pelaaja kaudessa pelkästään toimihenkilöiden pysäköinnistä. Kun Matinkylän uutta kompleksia käyttää noin 25–30 joukkuetta, niin kaupunki riistäisi lapsilta 210 000 euroa ylimääräistä, laskee Länsiväylää lähestynyt lukija.

Matinkylän parkkialueen maksullisuus tuli voimaan samaan aikaan, kun kun kadunvarsipysäköinnistä alettiin periä maksua osassa Espoota toukokuussa.

Toistaiseksi liikuntapaikkoja koskeva maksupäätös on voimassa vain Matinkylässä, mutta maksuja on kaavailtu myös muille liikuntapaikoille, kuten Leppävaaraan ja Laaksolahteen, sanoo kaupunginvaltuutettu Riikka Pakarinen (kesk.).

Pakarinen jätti maanantaina valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan, että kaupunki luopuu maksullisesta pysäköinnistä liikuntapaikoilla. Aloitteen allekirjoitti 20 valtuutettua yli puoluerajojen.

Pakarinen toivoo, että aloite saadaan käsiteltyä nopeasti ja kiista ratkaistua tämän valtuustokauden aikana. Se tarkoittaisi, että selvyys parkkimaksujen kohtalosta ratkeaisi ennen syksyä.

Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska perusteli Ilta-Sanomissa pysäköinnin maksullisuutta sillä, että Matinkylässä on varsin vähän parkkipaikkoja.

Mikäli liikunta-alueen parkkipaikka olisi maksuton, voisi se täyttyä alueella asuvien tai muutoin siellä asioivien autoilijoiden autoista.

Jari Nybergin mielestä kaupungin perustelu ei kuulosta järkevältä. Nyberg sanoo, että ongelma ratkeaisi, mikäli parkkiaikaa rajattaisiin parkkikiekolla, ja kaupunki suuntaisi alueelle tehokasta pysäköinnin valvontaa.

– Silloin parkkialuetta ei käytettäisi pitkäaikaiseen pysäköintiin.

Myös Nyberg toivoo, että kiista ratkeaa ennen syyskauden alkua. Kesän aikana Matinkylän parkkialue on joka tapauksessa poissa käytössä. Uusi 142 paikan pysäköintialue avautuu elokuussa. Samaan aikaan saadaan käyttöön myös Matinkylän uusi jääurheilukeskus.

Lue myös:

Espoo ei huoli pysäköintimaksuja kortilla tai käteisellä – yhdenvertaisuusvaltuutettu ei ehtinyt kommentoida käytäntöä