Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintola menee metsään – huippukokit perustavat ravintolan luonnon keskelle Nuuksioon

Nuuksioon nousee huippuravintola, jonka ravintolasali sijaitsee keskellä metsää.

Suomen ensimmäinen ja maailman mittakaavassakin poikkeuksellinen ravintola Nielu tarjoilee huipputason pitkän illallisen metsän antimista. Lisäksi jokaista ravintolan tarjoilemaa ruokalajia kohden suojellaan neliömetri suomalaista hakkuu-uhan alla olevaa ikimetsää Suomen Luonnenperintösäätiön kautta.

Kaikki lähti siitä, kun Valtteri Sinkkonen halusi miettiä tyypillisen ravintolakokemuksen uusiksi. Villiyrtteihin hurahtanut kokki työskenteli kaupungin huippuravintoloissa ja toimitti niihin samalla villiyrttejä Yrttipojat-yrityksen kautta

– Silloin mietin, että ravintolat haluavat tuoda metsäiset elementit lautaselle, niin miksi ei viedä asiakkaita suoraan luontoon, Sinkkonen kertoo tiedotteessa.

Luonnon oma miljöö toimii ravintolan seininä ja kattona.

Illallinen rakentuu villiyrttien ja kotimaisten raaka-aineiden ympärille. Viiden ruokalajin menun voi valita järvikalalla ja riistalla ryhditettynä tai vegaanisena.

Nielun ravintoloitijoiksi lähtevät muun muassa Alvar Tallskog ja Ville Tikkanen lähtevät mukaan Nielun ravintoloitsijoiksi. Kokkitiimissä on mukana monista helsingin huippuravintoloista tutut Santeri Stenvall, Oliver Hurskainen ja Markus Heinonen.

Nielu metsäravintola on Nuuksiossa heinä-elokuussa. Varaukset aukeavat Tableonlinen kautta 26. toukokuuta kello 12.

Vuonna 2019 Nielu järjestettiin ensimmäisen kerran taide- ja illallistapahtumana. Tapahtuma myytiin päivässä loppuun.