Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauan odotettu jääurheilukeskus nousee Matinkylään – "Tosi upea loikka jääurheilulle pitkän taistelun jälkeen"

Jääurheilu: Halli avautuu elo-syyskuun taitteessa jääurheilijoiden käyttöön.

Kauan siinä meni, mutta vihdoin viimein on alkanut Matinkylän modernin jääurheilukeskuksen rakentamisvaiheen loppusuora. Uuden hallin suunnitteluvaraus hyväksyttiin tammi-maaliskuussa 2016.

– Tosi upea loikka jääurheilulle pitkän taistelun jälkeen kasvavassa Espoossa, kaupungin liikuntatoimenjohtaja Martti Merra iloitsee työmaakierroksella.

– On tämä keskimääräistä pidempi veivaus ollut. Pitkä prosessi lisää aina myös kustannuksia, rakennuttajakonsultti Rainer Nieminen toteaa helpottuneena kuuden vuoden uurastuksesta.

Jäähallin alkuperäinen kustannusarvio oli aikanaan noin 16,8 miljoonaa euroa. Nyt hallin valmistuessa kokonaiskustannus on noin 22 miljoonaa euroa.

Uuden hallin rakentajana on Espoon Jääurheilun Tuki ry, jonka tarkoituksena on jäsenseurojensa harrastusolosuhteiden ja kilpailutoiminnan kehittäminen ja ylläpitäminen toiminta-alueellaan Espoon kaupungissa. Yhdistys on voittoa tavoittelematon.

– Julkisivun muutokset ja osallistuminen urheilupuiston kunnallistekniikan kehittämiseen toivat vajaan viiden miljoonan edestä lisäkustannuksia, Espoon Jääurheilun Tuen Jari Nyberg laskee.

Tosi upea loikka jääurheilulle pitkän taistelun jälkeen kasvavassa Espoossa.

Jääurheilukeskuksesta tulee lasten ja nuorten tila. Valmistuessaan moderni keskus pitää sisällään kolme kaukaloa, joista yksi on niin sanottu NHL-kaukalo.

Hallissa on iso liikunta- ja palloiluhalli, kuntosali, toimistoja, kokoustiloja ja nuorille urheilijoille suunnattuja lukutiloja. Taitoluistelijoille on rakennettu omat peilisalit oheisharjoitteluun.

– Tavoitteena on alusta alkaen ollut, että palvelut vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla nuorten urheilijoiden tarpeita. Liikunta ja palloiluhallia voivat päivisin käyttää niin koululaiset kuin erilaiset senioriryhmät.

– Alkujaan kaukaloita piti tulla neljä. Matkan varrella suunnitelmat ovat menneet uusiksi. Samaan aikaan on myös kaavoitettu koko Matinkylän urheilualue. Rakentamishuolia tuotti myös pohjavesi, joka on 0-korkeudella. Se on lähellä, ja kuivatukseen on pitänyt panostaa, koska maapohja on kostea ja pehmeä, Nieminen kertaa rakentamisen haasteita.

Jääurheilukeskus on suunniteltu ympäristöystävälliseksi.

– Jääurheilukeskus hyödyntää kylmälaitteiden hukkalämmön ja keskuksen katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä, jolla tuotetaan energiaa hallin käyttöön. Keskuksen sähkö tuotetaan tuulivoimalla.