Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan kotitestejä voi kohta ostaa Prismasta

S-ryhmä tuo kotona tehtävät koronatestit myyntiin ensi viikosta lähtien. Aluksi testejä myydään Prismoissa, mutta saatavuuden mukaan niitä tulee myös muihin S-ryhmän kauppoihin.

– Kotitestauksessa on käytettävissä kahta erilaista testityyppiä, joista tuomme ensi viikolla ensin myyntiin antigeenitestit viiden kappaleen pakkauksissa sekä hieman myöhemmin myös yksittäispakkauksina. Vasta-ainetestejä saamme myyntiin todennäköisesti kesäkuun aikana. S-ryhmän laadunvalvonta käy tarkasti läpi myyntiin tulevien tuotteiden taustat varmistaakseen, että ne ovat lainsäädännön mukaisia, kertoo tiedotteessa myyntipäällikkö Juhani Haara S-ryhmän marketkaupasta.

Antigeenitesti sopii S-ryhmän mukaan koronan varhaiseen toteamiseen. Se tehdään sylki- tai nenä/nielunäytteestä. Parhaiten testi toimii, kun oireiden alkamisesta on kulunut enintään viisi päivää.

Vasta-ainetesti puolestaan tehdään verinäytteestä ja se kertoo mahdollisesta aiemmin sairastetusta tartunnasta. Se ei havaitse itse virusta, joten se voi antaa virheellisen tuloksen tartunnan alkuvaiheessa. Vasta-ainetestistä ei voi varmuudella päätellä, onko virus poistunut elimistöstä.

S-ryhmä korostaa, että kotitesti ei korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä. On mahdollista, että kotitesti voi antaa myös virheellisen tuloksen, joten oireiden ilmaantuessa pitää aina mennä terveydenhuollon koronatestiin. Kotitestin perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista.