Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudet syöpälääkkeet antavat toivoa Jyrki Kasville – "Olen todella iloinen, että näen tuomen kukinnan"

Uudet lääkkeet ovat antaneet toivoa virtsarakon syöpää sairastavalle entiselle kansanedustajalle Jyrki Kasville.

Länsiväylä kertoi 1.2.2021, että espoolainen Kasvi oli saanut lähetteen saattohoitoon.

– Olen todella iloinen, että näen tuomen kukinnan, koska tammikuussa näytti siltä, että en enää ehdi sitä nähdä. Se on ollut minulle aina vuoden kohokohta, hän iloitsee.

Kasvi saa kahta uutta lääkettä, joista toinen on aivan uusi. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myönsi lääkkeeseen erityisluvan.

– Lääkkeen aloittamisesta ei mennyt kauan, kun ruokahalu alkoi palautua ja vointi ylipäätään parantua. Tärkeintä on, että maksa-arvot ovat parantuneet, Kasvi kertoo.

Toivo on vielä hatara, sillä tietokonetomografian eli TT-kuvauksen tulokset saadaan kesäkuun alussa.

– Kun hyviä labratuloksia on tullut useamman kerran, olen alkanut toivoa, että voisin saada vielä jatkoaikaa. Sitä ei voi tietää, mutta otetaan se jatkoaika, mitä saadaan.

Kasvi kertoo, että vaikka hän sai viikko sitten työkyvyttömyyseläkepäätöksen, sairastaminen käy työstä, kun dialyysit, laboratoriotutkimukset ja kuvaukset pyörivät koko ajan.

– Muun ajan yritän elää mahdollisimman normaalia arkea. Arjen arvokkuuden ymmärtää oikeastaan vasta tässä tilanteessa.

Kasvi kertoo muun muassa kirjoittavansa muistelmiaan.

– Yritän kirjoittaa muistelmia, kun ainakin yksi kustantaja on ollut kiinnostunut niistä. Se on myös hyvää terapiaa, kun käy elämäänsä läpi.

– Viimeksi kirjoitin siitä, kun pääsin vuonna 2003 eduskuntaan ja spreijasin kuvaajat kuoharilla. Optiikan putsaaminen ei kuulemma ollut ihan helppo juttu, Kasvi naurahtaa.