Tulevaisuus on nyt turvattu – Espoon Automuseo osti museorakennukset itselleen

Espoon Automuseon tulevaisuus on nyt turvattu.

Pitkät neuvottelut on saatu päätökseen, ja Espoon Automuseo ry on ostanut50 000 euron kertasuorituksella Espoon kaupungilta käyttämiensä näyttelytilojen rakennukset ja tehnyt kiinteistön alueesta 30 vuoden maanvuokrasopimuksen.

Samalla museoyhdistys ottaa vastattavakseen rakennusten arviolta noin 500 000 euron korjausvelat.

– Museotoiminnan ja museoyhdistyksen kannalta tämä on äärettömän positiivinen tapahtuma ja pääsemme suunnittelemaan näyttelytoimintaaja kulttuurihistorian vaalimista aivan uudelta pohjalta, museoyhdistyksen puheenjohtaja Sami Hietanen sanoo tiedotteessa.

Aiemmin vuokrasopimukset ovat olleet katkolla jopa vuosittain, jolloin museotoiminnan edellyttämää pitkäjänteistä kehitystyötä ei ole pystynyt edistämään, mutta nyt siihen avautuu Hietasen mukaan poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet.

– Korjausvelkaa on paljon, mutta pyrimme säilyttämään ja kunnostamaan rakennukset ensisijaisesti talkootyönä ja museon jäsenistön verkostoja hyödyntäen, Hietanen toteaa tiedotteessa.

Espoon Automuseo on Suomen suurimpia tieliikennemuseoita ja pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut automuseo. Museotoiminta alkoi kiinteistössä vuonna 1979.

Rakennusten pinta-ala on noin 3000 neliötä ne ovat valmistuneet 1915–1930.

Näytteillä on yli 200 ajoneuvoa sekä pienesineistöä.

Espoon Automuseo ry on aloittanut pienkeräyksen rakennesuunnitelmien suunnittelukulujen kattamiseksi.

Espoon Automuseo toimii Pohjois-Espoossa Bodomintie 35:ssä. Museo avataan yleisölle kesäkuussa.

Espoon kaupunki saa rakennusten etuosto-oikeuden ja saa halutessaan rakennukset haltuunsa maanvuokrasopimuksen päätyttyä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut