Matinkylän parkkikiistassa pikaratkaisu: Urheilupuiston pysäköintialue palasi maksuttomaksi – lopullinen päätös tehdään ennen syyskauden alkua

Pysäköintimaksut: Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja lupaa, että urheiluseuroja kuullaan herkällä korvalla ennen kuin Matinkylän urheilupuiston uuden parkkialueen järjestelyistä tehdään päätös.

Matinkylän urheilupuiston pysäköinti on säilymässä maksuttomana jatkossakin.

Espoon kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että kiistaa herättänyt asia käsitellään kaupunginhallituksessa urheiluseurojen kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Maria Guzenina (sd.) sanoo, että seurojen näkemyksiä kuunnellaan päätöksenteossa tarkalla korvalla.

– Minun käsitykseni on, että seuroilla on halu pitää urheilupuiston pysäköintialue parkkikiekollisena.

Matinkylän urheilupuiston pysäköintialue ehti muuttua maksulliseksi toukokuussa samassa yhteydessä, kun osa Espoon pysäköintialueista ja tienvarsipysäköinnistä muutettiin maksulliseksi.

Maksullisuus on suututtanut etenkin urheiluseuroja, joiden valmentajille ja huoltajille se tarkoittaisi vähintään satojen eurojen lisäkuluja vuodessa.

Maksullisuus olisi kirpaissut seura-aktiiveja merkittävissä määrin vasta ensi syksynä, kun urheilupuistoon rakennettava uusi parkkialue avataan. Tällä hetkellä urheilupuistossa on käytössä vain muutamia pysäköintipaikkoja, sillä suurin osa vanhasta parkkialueesta on suljettu remontin takia.

– Nämä muutamat pysäköintipaikat on nyt muutettu takaisin maksuttomiksi virkamiespäätöksellä, sanoo Guzenina.

Hänen mukaansa kaupunginhallitus tekee lopullisen päätöksen pysäköintialueesta hyvissä ajoin ennen uuden parkkialueen avaamista. Uusi parkkialue otetaan Guzeninan mukaan käyttöön syys–marraskuussa.

Maksullisen pysäköinnin laajentuminen urheilupuistoon puhutti Espoon päättäjiä ja virkajohtoa laajasti Länsiväylän uutisoitua seura-aktiivien tyrmistyksestä maksujen keräämiseen (LV 22.5.). Espoon liikuntajohtaja Martti Merra totesi Länsiväylän Facebook-sivulla, että tehty päätös oli hätiköity ja harkitsematon.

– Pahinta kaikessa oli se, ettei esimerkiksi liikuntapalveluiden näkemystä asiaan kysytty. Nyt asia korjataan ja keskustelu käydään käyttäjien – siis muidenkin kuin kiekkoilijoiden – kanssa, Merra kommentoi Länsiväylän Facebook-sivulla.

Päättäjiä on puhuttanut myös kaupunginvaltuustossa valtuutettu Riikka Pakarisen (kesk.) jättämä aloite, jossa vaaditaan maksullisuuspäätöksen perumista. Aloitteen allekirjoitti 20 valtuutettua yli puoluerajojen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Markku Markkulan (kok.) mukaan valtuustoaloite ei ole paras keino hoitaa nopeasti esiin tulevia asioita, joita varten on olemassa virkamiesten toimintaa ohjaava kaupunginhallitus.

Lue lisää:

Espoo aloitti maksullisen kadunvarsipysäköinnin – Autoilijat ihmeissään: "Ai ei kortti käy?"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut