Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Somevideo kuumentaa tunteita: Vartija taltutti naisen kovin ottein – K-kauppias ja henkilökunta joutuivat syyttä tappouhkauksien kohteeksi

Pahoinpitely- ja näpistysepäilyä tutkivalle poliisille on toimitettu kaikki kuvamateriaali. K-kauppiaan mukaan tapaus on saanut poikkeuksellisen paljon huomiota.

Espoon K-market Vallikallion kauppias Ilkka Kärkkäinen vetoaa ihmisiin, jotta hänen kauppansa henkilökunta saisi työrauhan.

Lintuvaarassa sijaitseva K-market on joutunut kohun silmään, kun kaupassa viime lauantaina tapahtuneesta epäillystä pahoinpitelystä kuvattu video alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

Kärkkäinen kertoo, että kaupan henkilökunta on saanut toistuvia uhkauksia sekä puhelimitse että sosiaalisessa mediassa.

– Viimeksi tänä aamuna on tullut useita tappouhkauksia suoraan kauppaan. Lisäksi kaupan Facebook-sivulle tulee uhkauksia. Toivoisin, että henkilökunnalle annettaisiin työrauha, eikä heitä maalitettaisi somessa. Heillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, Kärkkäinen sanoi keskiviikkoaamuna.

Somessa laajasti levinneellä videolla näkyy, miten kaupassa turvamyyjänä työskennellyt mies painoi kovin ottein myymälävarkaudesta epäilemänsä naisen lattialle.

Turvamyyjä on sekä myyjän että vartijan koulutuksen saanut henkilö, joita kaupat palkkaavat huolehtimaan henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuudesta.

Videolta käy ilmi, että sekä videon kuvannut mies että kaupassa ilmeisesti asiakkaan ollut nainen kehottivat turvamyyjää höllentämään otteitaan. Tilanne eskaloitui kuitenkin lopulta niin, että lattiaa vasten painettu nainen valitti hengitysvaikeuksia.

Länsi-Uusimaan poliisi kertoi tiistaina tutkivansa tapahtumia pahoinpitelynä ja näpistyksen yrityksenä. Poliisin mukaan esitutkinta on vasta alussa, ja poliisi aikoo kuulla osallisia lähiaikoina.

Samassa kaupassa tapahtui poliisin mukaan aiemmin lauantaina toinenkin epäilty pahoinpitely, jolla ei ole myöhempiin tapahtumiin.

Ilkka Kärkkäinen on pahoillaan tapahtuneesta. Hän huomauttaa, että pahoinpitelystä epäilty turvamyyjä ei työskennellyt K-kaupan työntekijänä, vaan kauppa oli ostanut hänen työpanoksensa.

Turvamyyjän työnantaja on vartiointiliike Etelä-Suomen Lisäturva. Yhtiön toimitusjohtaja Petri Toivanen pitää hänkin tapahtumaa valitettavana ja korostaa, että vastuu sen selvittämisestä on nyt poliisilla.

Toivasen mukaan somessa kiertävällä videolla eivät näy kaikki kaupassa sattuneet tapahtumat.

– Kaikki tapahtumiin liittyvät nauhat on annettu poliisille, ja me annamme apumme tapahtumien selvittämiseksi. Poliisi on se puolueeton instanssi, joka selvittää asian, Toivanen sanoi keskiviikkona.

Epäilty turvamyyjä ei ole Toivasen mukaan tällä hetkellä töissä.

Ilkka Kärkkäisen mukaan Vallikallion tapahtumat ovat saaneet poikkeuksellisen paljon huomiota yleisöltä. Saman on todennut Kärkkäisen mukaan myös poliisi.

– Poliisi totesi, että tämä (video) on levinnyt poikkeuksellisen paljon.

Petri Toivasen mukaan tapaus on ensimmäinen laatuaan Etelä-Suomen Lisäturvassa. Toivasen mukaan yhtiö tarjoaa turvapalveluita muun muassa kauppakeskuksiin. Hänen mukaansa turvallisuustilanteet vaihtelevat pääkaupunkiseudun eri alueilla.

– Tämä (Vallikallion) tapaus on ensimmäinen meillä. Yleisesti voin sanoa, että olosuhteet kauppakeskuksissa vaihtelevat, Toivanen toteaa.