Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vastaa Kiekko-Espoolle: Liigaan voi nousta, kun täyttää nämä neljä kriteeriä

Hiltunen kumoaa yleisesti väärin ymmärretyn seikan. Hän korostaa samalla, ettei pelkkä urheilullisuus riitä.

Kiekko-Espoo kertoi tänään tiedotteessaan tavoitteestaan nousta Liigaan kolmen kauden aikana. Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi espoolaisseuran aikomuksia näin:

– Hienoa, että Espoossa on uskoa ja tahtoa rakentaa liigakelpoista joukkuetta. Siellä ymmärretään hyvin, että liigakiekko on myös liiketoimintaa. Edellisistä kerroista on varmasti opittu, että toiminta osataan jatkossa suunnitella ja mitoittaa tulovirtojen mukaan.

Liigan puheenjohtajan mukaan yleisesti ymmärretään väärin, että Liiga on suljettu sarja. Hiltusen mukaan Liigaan voi nousta, kunhan täyttää tietyt kriteerit.

– Suomen Jääkiekkoliitolla ja Liigalla on sopimus, joka takaa mahdollisuuden nousta Liigaan. Seuran pitää täyttää tietty kriteeristö, jotta SM-liiga Oy:n osakkeenomistajat voivat hyväksyä uuden seuran pääsarjaan.

Eteneminen pääsarjaan vaatii Hiltusen mukaan niin urheilullista kuin taloudellista menestystä.

– Urheilullisesti pitää olla Mestiksen kärkijoukkueita. Myös junioritoiminnan on oltava pitkäjänteistä ja osaavaa. Seuran talous ja tase täytyy olla uskottava. Pelkkä urheilullisuus ei siis riitä.

Espoo tuo aikanaan varmasti lisäarvoa suomalaiseen jääkiekkoon.

Suljettu Liiga herättää kiekkoväessä tunteita.

– Usein unohdetaan, että Suomessa jääkiekko edustaa ammattiurheilua, jossa seuran toimita pitää olla myös taloudellisesti vakaalla pohjalla. Siksi Liiga ei toivo lyhyitä visiittejä pääsarjaan. Liigassa osakkeen omistajat päättävät lopullisesti uuden tulokkaan osakkuudesta ja liigakelpoisuudesta.

Hiltunen listaa liigakriteerit neljään tärkeään osaamisalueeseen: urheilullisuus, vahva talous, toimiva junioriorganisaatio ja olosuhteet.

– Mielenkiintoinen ulostulo. Espoo tuo aikanaan varmasti lisäarvoa suomalaiseen jääkiekkoon. Onhan siellä pitkät perinteet ja alueen junioripohja on erittäin vahva, Hiltunen tiivistää.

Juttua korjattu ke 26.5. klo 17.25. Korjattu virheellinen tieto, että lisenssitoimikunta hyväksyy uuden seuran pääsarjaan oikeaksi eli SM-liiga Oy:n osakkeenomistajat hyväksyvät uuden seuran pääsarjaan.

Lue lisää:

Kiekko-Espoo paalutti: Tavoitteena nousu Liigaan kolmen kauden aikana

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut