Näille risteilylle pääsee ilman koronatodistusta, ja osalla on tax free -tarjoilu – katso Vikingin, Tallinkin ja Eckerön vaihtoehdot

Isot laivayhtiöt tekevät kesän ajan ainakin päiväristeilyitä Suomessa, mikäli koronarajoituksia ei pureta. Arkisto/Tallink

Sanna Jompero-Lahokoski

Laivayhtiöt odottavat nyt herkeämättä, mitä hallitus rajoituksista jatkossa päättää. Pietarin ja Tukholman liikenteet ovat pysähdyksissä edelleen, samoin kansainvälinen risteilyliikenne.

Isot laivayhtiöt, Viking Line, Tallink Silja sekä Eckerö Line, keskittyvät tulevana kesänä rajoitusten purkua odotellessa Helsingistä lähteviin päiväristeilyihin.

Viking Line matkaa kesällä Tukholman kautta Maarianhaminaan.

– Tämä on kotimainen versio Ruotsin risteilystä. Luotamme siihen, että tämä vastaa kysyntää, toteaa myyntijohtaja Kaj Takolander.

Tukholmassa laivasta ei pääse maihin, mutta myymälässä ja ravintolassa voi tehdä verovapaita ostoksia.

Päiväristeilyitä tehdään myös Tallinnan vesien kautta Kotkaan, Hankoon ja Turkuun.

– Matkalla käydään piipahtamassa Tallinnassa, joten laiva on kansainvälisessä liikenteessä. Anniskelu laivalla on verovapaata. Myymälässä on Viron valmisteveroilla myytäviä tuotteita.

Eckerö Line lanseerasi päiväristeilyt Hankoon.

– Hangossa on aikaa olla neljä tuntia ja Helsingissä takaisin kello 23, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi.

Myös Tallink Silja jatkaa kesäkuussa Silja Serenadella yön yli -risteilyitä Tallinnaan ja päiväristeilyitä Maarianhaminaan. Tallinnassa ei pääse maihin.

– Näkymät ovat sumuiset johtuen siitä, että päätöksiä ei ole vielä tehty. Painotus on nyt enemmän kotimaan matkailussa, toteaa toimitusjohtaja Markus Schults.

Nykyiset rajoitukset ovat voimassa kesäkuun puoliväliin asti. Risteilyt, jotka eivät sisällä käyntiä toisessa maassa, ovat mahdollisia. Todistusta negatiivisesta koronatestistä ei tarvita.

Välttämätön matkustaminen Ruotsista ja Virosta Suomeen on sallittu. Laivayhtiöt vaativat omaehtoisesti matkustajilta negatiivisen koronatestituloksen tai todistuksen sairastetusta taudista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut