Veikkolan taidenäyttelyt saavat jatkoa uudessa paikassa – persoonallinen kahvilakin on kuin taideteos

Teoksia nykytaiteen huipulta on myös tänä kesänä nähtävillä Kirkkonummen Veikkolassa.

Galleristietsivä Pauliina Pesonen organisoi viime kesänä Galleria Etsivätoimiston. Nyt taidenäyttelytoiminta jatkuu uudelta pohjalta, kun yhteistyökumppaniksi valikoitui Mummola-kahvila.

– Talo itsessään on näky ja taideteos. Harkiten valittu nykytaide täydentää tämän installaation täydellisesti, Ars Weikkolan kuraattori Pauliina Pesonen hehkuttaa.

Mummola-kahvilan yläkertaan avataan matkakoti, ja taidetta tulee myös huoneisiin.

Mummola-kahvilan talo on Pesosen mukaan ollut eräänlainen kyläkeskus, jossa on toiminut muun muassa lääkärin vastaanotto ja nuorisotila. – Nyt kahvilasta on muodostunut koko kylän olohuone ja siksi se sopii hyvin myös taiteen esittelyyn.

Galleria Etsivätoimistossa näyttelyt vaihtuivat tiuhaan, mutta nyt samat teokset ovat esillä koko näyttelykauden eli 1. elokuuta asti. Osa teoksista on myynnissä.

Teokset levittäytyvät koko kahvilan alueelle, Matkakodin yläkerran huoneisiin ja rakennuksen ulkoseiniin. Matkakodin puolelle järjestetään pienille ryhmille kuratoituja kierroksia ja taiteilijatapaamisia.

Näyttely tarjoaa katsauksen nykytaiteen eri tekniikoihin veistosten, maalausten ja installaatioiden muodossa. Kirsti Tuokko ja Mira Kankaanranta ovat taidemaalareita. Liisa Hietanen tuo näyttelyyn muun muassa yhden virkatun kyläläisensä Hämeenkyröstä Veikkolaan. Niina Mantsiselta on graffitiryijyjä ja Pauliina Turakka-Purhoselta tekstiiliveistoksia ja maalauksia.

Näyttelyyn kutsuttuja taiteilijoita yhdistää arjen, luonnon ja ihmisen havannointi. Teoksissa on huumoria ja herkkyyttä.

Näyttely avautuu lauantaina 5. kesäkuuta Mummola-kahvilaan, Vanhatie 26.

Lisäksi kesän aikana järjestetään mahdollisuuksien mukaan taiteilija- ja kirjailijatapaamisia sekä muuta ohjelmaa.

Näyttely on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 10–16.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut