Rokotusten teho alkaa näkyä Espoossa etenkin yli 55-vuotiaiden ryhmässä – parhaimmillaan yli 90 prosenttia ikäryhmästä on rokotettu

Espoolaiset ovat käyneet kiitettävän aktiivisesti ottamassa koronarokotuksen. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Koronan ilmaantuvuusluku jatkaa Espoossa laskuaan ja oli torstaina 83. Se tarkoittaa tautitapausten määrää 100 000 asukasta kohti 14 vuorokauden kuluessa. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli 94,2.

– Alueellinen tilanne vaihtelee Suomessakin paljon. Myös Virossa ja Ruotsissa tautitilanne on Suomea huonompi, joten torjuntatoimista on pidettävä edelleenkin tiukasti kiinni, perusturvajohtaja Sanna Svahn sanoo.

– Vantaalla ilmaantuvuusluku on jälleen hieman nousussa. Helsingissä ilmaantuvuusluku on hiukan Espoota pienempi, mutta on nousussa sielläkin.

Laboratoriovarmistettujen covid-19-tartuntojen määrä on Espoossa nyt 9 038. Tiistaina uusia tapauksia todettiin 5, keskiviikkona 22 ja torstaina 16.

Ensimmäisiä rokotteita on annettu tähän mennessä runsaat 103 200 ja toisen rokotuksen on saanut liki 14 500 espoolaista.

Espoo voi kehua olevansa rokotettujen määrässä kärkikastia. Yli 70- ja 80-vuotiaista on rokotettu yli 90 prosenttia, 60–69 -vuotiaista noin 85 prosenttia ja yli 50-vuotiaista jo 75 prosenttia.

Svahnin mukaan rokottamisen teho näkyy myös tilastoissa, sillä viimeisen neljän viikon aikana tartunnan saaneissa on yli 55-vuotiaita vain 10 prosenttia. Alle 18-vuotiaita sairastuneita on 32 prosenttia.

Sanna Svahn kiittää espoolaisia siitä, että nämä ovat olleet aktiivisia ja halunneet ottaa rokotuksen.

– Pitää muistaa, että rokotusta ei oteta vain itseä varten. Sillä luodaan myös laumasuojaa.

Avi on antanut uusia ohjeita, ja kokoontumisrajoitukset lieventyvät vähän kesäkuun alussa. Sisätiloissa sallitaan silloin 10 hengen kokoontumiset ja ulkotiloissa 50 hengen kokoontumiset.

– Alueellisia ohjeita kannattaa seurata ja noudattaa. Turvavälit, kasvomaskin käyttö, hyvä käsihygienia ja testiin hakeutuminen pienistäkin oireista ovat ohjeita, joita pitää edelleen noudattaa, Sanna Svahn huomauttaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut