Espoolaiskoulussa useita luokkia varotoimenpiteenä etäopetukseen – koronatestausta suositellaan kaikille

Pandemia: Kaikille oppilaille ja henkilökunnalle suositellaan koronavirustestiä. Todistukset jaetaan koulun pihalla porrastaen.

Koronakaranteeniin asetetut oppilaat saavat todistuksensa postissa. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Kilonpuiston koulussa on todettu viisi koronavirustautitapausta. Kaikki tartunnat eivät välttämättä ole peräisin koulusta. Sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho on Espoon kaupungin tiedotteen mukaan päättänyt Espoon tartuntatautiviranomaista kuultuaan, että vuosiluokat 4–9 siirretään varotoimenpiteenä etäkouluun 1.–5.6. väliseksi ajaksi. Erityisen tuen oppilaat ja vuosiluokat 1–3 jatkavat lähiopetuksessa.

Sairastuneiden kanssa lähikontaktissa olleet kartoitetaan. Tartunnalle altistuneet asetetaan karanteeniin, ja heitä ohjeistetaan erillisellä viestillä.

Testausta suositellaan tiedotteen mukaan kaikille 1.–9. luokkien oppilaille ja henkilökunnalle

Kaikille koulun oppilaille ja henkilökunnalle suositellaan koronavirustestiin hakeutumista. Testiä suositellaan myös siinä tapauksessa, ettei oireita ole. Karanteeniin asetetut käyvät testeissä saamansa erillisen ohjeen mukaan. Kaikkien kouluyhteisön jäsenten on tärkeä hakeutua testiin tarvittaessa uudestaan, jos heille kehittyy lieviäkin koronavirustautiin sopivia oireita.

Kilonpuiston koulun vuosiluokat 4–9 siirtyvät etäopetukseen huomisesta alkaen lukukauden loppuun saakka, minkä takia todistukset jaetaan koulun pihalla luokittain porrastaen. Jakopisteet sijoitetaan eri puolille pihaa terveysturvallisuus huomioiden. Juhlallisuudet joudutaan tänä vuonna jättämään välistä, eikä koulun pihalle voi jäädä oleskelemaan todistuksen saatuaan. Todistus on mahdollista saada myös postissa.

Karanteenissa olevat oppilaat eivät voi tulla hakemaan todistusta koululta, vaan se toimitetaan heille postitse.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut