Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimaan, museoon ja kirjastoon pääsee taas – Katso tästä, miten koronarajoitukset höllentyvät tänään ja lisää ehkä jo huomenna

Elämä lähestyy normaalimpaa, kun monet koronaepidemian takia tehdyt rajoitukset lieventyvät tänään kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Teimme koosteen siitä, mikä tänään muuttui.

Ulkotiloissa järjestettävissä kokoontumisissa ei enää tästä päivästä lähtien tarvitse noudattaa kahden metrin turvavälejä. Tartuntalain muutos koskee koko maata. Valtioneuvosto tiedotti asiasta eilen maanantaina.

Kirjastoihin voidaan pääkaupunkiseudulla ottaa korkeintaan puolet normaalista asiakasmäärästä ja niin, että asiakkaiden on tosiasiallisesti mahdollista pitää kahden metrin turvaväli toisiin ihmisiin. Ryhmätoiminnan tilat ja lukusalit pysyvät edelleen suljettuina eikä omatoimikäyttöä avata. Istuinpaikkoja on vähennetty ja esimerkiksi asiointikoneilla on tehty järjestelyitä turvavälin säilyttämiseksi. Julkisten tilojen avaamisesta päätti pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä toissa viikolla.

Museot ja muut näyttelytilat avataan pääkaupunkiseudulla pienelle asiakasmäärälle: yhdessä tilassa voi olla kerrallaan enintään 10 ihmistä ja koko museossa korkeintaan 50. Turvavälit on edelleen taattava.

Maauimaloihin ja uimahalleihin voidaan ottaa pääkaupunkiseudulla korkeintaan puolet normaalista asiakasmäärästä. Pukukaappeja on suljettu niin, että vähintään kahden metrin turvavälit mahdollistuvat. Avaaminen ei koske uimahallien ohessa toimivia kunto- ja liikuntasaleja.

Aikuisten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta on mahdollista pääkaupunkiseudulla ulkona 1. kesäkuuta alkaen. Yleisöä voidaan ottaa aluehallintoviraston (avi) kokoontumisrajoitusten sallima määrä.

Kokoontumisrajoituksetkin höllentyivät Uudellamaalla tänään, päätti aluehallintovirastoviime viikolla.

Tästä päivästä lähtien lähes koko Hus-alueella saa järjestää ulkotiloissa enintään 50 hengen kokoontumisia. Sisätiloissa rajoitus pysyy vielä 10 hengessä.

Hus-alueella poikkeuksen muodostavat Hangon, Karkkilan, Lohjan ja Raaseporin alueet, joilla tästä päivästä lähtien voi järjestää sekä sisä- että ulkotiloissa 50 hengen kokoontumisia.

Huomenna tai ainakin tällä viikolla rajoitukset höllentyvät entisestään, avi tiedottiviime viikolla.

Pääkaupunkiseudulla sekä Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa ja Tuusulassa tämä tarkoittaisi, että yli 50 hengen kokoontumisia tai yleisötilaisuuksia voi järjestää ulkona, jos tilassa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Yhdellä lohkolla saa olla enintään 50 henkeä. Lohkojen välille pitää järjestää selkeä suojavyöhyke ja jokaiselle lohkolle on oltava omat kulkureitit, palvelut, kuten vessat, sekä henkilökunta..

Muissa Uudenmaan kunnissa kokoontumisrajoitukset ovat poistumassa kokonaan.

Pääkaupunkiseudun koronarajoitukset höllenevät lisää: Uimahalleihin, kirjastoihin ja museoihin pääsee taas pian, mutta kävijämääriä vielä rajoitetaan

Nyt se on varmaa, kokoontumisrajoitukset lievenevät Uudellamaalla – Sisätilaisuuksien raja vaihtelee rajusti sairaanhoitopiirin sisällä

Ylioppilasjuhla, ripille pääsy... Kesän juhlat lähestyvät, THL antaa vinkit niiden koronaturvalliseen järjestämiseen

Isonkin perhejuhlan saa nyt järjestää – avi vahvistaa, mikä on sallittua