Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäiset 18 sähköauton latauspistettä katualueille Espooseen – näille kaduille ne tulivat

Espooseen on asennettu yhteensä 18 latauspistettä viidelle asuinalueelle, kertoo energiayhtiö Helen.

Uudet pisteet tulivat Tapiolaan, Leppävaaraan ja Nuottaniemen venesatamaan. Latauspisteet hyödyntävät tuulisähköä.

Espoossa on muutamia julkisia sähköautojen latauspisteitä liikuntapaikoilla ja kauppakeskuksissa, mutta Helenin mukaan niitä ei ole katualueilla aiemmin ollut.

Espoon kaupungin sähköinsinöörin Emil Kailan mukaan uusille latauspisteille on ollut paljon kysyntää.

– Sähköautojen käyttö yleistyy enenevissä määrin, jolloin latauspisteitä kaivataan taloyhtiöiden ja yritysten lisäksi julkisilla paikoilla. On hienoa, että perusteellisen harkinnan ja kilpailutustyön jälkeen pystymme vastaamaan näihin tarpeisiin, Kaila toteaa Helenin tiedotteessa.

Latauspisteet ovat Naavakalliontiellä, Huvilinnantiellä, Mäntyviidassa, Rummunlyöjänkadulla sekä venesatamassa Nuottaniemessä. Voit katsoa paikat tästä Google-kartasta (palvelu avautuu uuteen ikkunaan).

Espoon kaupunki on rakentanut latauspisteiden vaatimat sähköverkkoliitännät. Helenin mukaan yhtiöllä on mahdollisuus lisätä latauspisteiden määrää näillä alueilla.

Latauspisteiden sähkö tuotetaan Helenin mukaan tuulivoimalla.

Helenin haluna on kasvattaa julkista latausverkostoaan valtakunnallisesti nykyisestä 220 latauspisteestä 1 000 pisteeseen 2025 mennessä.

Suomessa latauspisteitä asennetaan jatkuvasti lisää erityisesti suurimpiin kaupunkeihin, valtateiden varsille ja liikenteen solmukohtiin.

Helen tarjoaa sähköautoilijoille omaa latauspalveluaan, jolla voi hyödyntää yhtiön latausverkostoa myös ulkomailla.