Kokoontumisrajoitukset lievenevät tästä päivästä lähtien – turvavälit pidettävä silti edelleen sisätiloissa

Kuvituskuva. Anu Kiljunen
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Kokoontumisrajoitukset lievenevät tänään keskiviikkona Etelä-Suomessa. Muun muassa pääkaupunkiseudulla voi järjestää isojakin tilaisuuksia ulkona, jos käytettävissä on useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Kussakin lohkossa saa olla enintään viisikymmentä henkilöä.

Lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke, ja jokaiselle lohkolle täytyy olla omat kulkureitit ja palvelut kuten tarjoilut ja saniteettitilat, sekä henkilökunta.

Muutoin rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 hengen kokoontumisia.

Rajoitusten lieventämisestä päättänyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa, että osallistujille on annettava mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa kaikenkokoisissa ulkotilaisuuksissa.

Tietyn mittaisia turvavälejä ei kuitenkaan enää vaadita.

Sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia. Osallistujien on myös voitava säilyttää kahden metrin etäisyys toisiinsa.

Aluehallintoviraston päätökset koskevat pääkaupunkiseutua eli Espoota, Helsinkiä, Kauniaista ja Vantaata sekä Hyvinkäätä, Järvenpäätä, Keravaa, Mäntsälää, Nurmijärveä, Pornaista ja Tuusulaa sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta.

Uudet kokoontumisrajoitukset noudattelevat sosiaali- ja terveysministeriön toukokuun lopulla antamaa ohjeistusta, ja niissä on huomioitu koronakoordinaatioryhmien tuoreimmat tilannekuvat.

Länsi-Uusimaa, pois lukien Espoo ja Kauniainen, ja Itä-Uusimaa ovat kiihtymisvaiheessa ja muu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alue eli pääkaupunkiseutu, Kerava ja Keski-Uusimaa ovat leviämisvaiheessa.

Rajoitukset ovat voimassa Hus-alueella 22. kesäkuuta asti.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut