Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Soini vastaa Liiga-pomo Heikki Hiltuselle: "Lajin kannalta olisi paras päästä Liigaan pelaamalla"

Keskustelu Kiekko-Espoon ympärillä jatkuu. Espoolaisjoukkueen mahdollinen pääsy Liigaan kiinnostaa yhä laajempaa joukkoa.

Jääkiekon Mestiksen hallituksessa nykyään vaikuttava Timo Soini avaa vuoropuhelua Liigan päättäjien suuntaan. Tässä on hänen terveisensä Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltuselle:

– Sarjat pitää saada auki, Liigaan olisi lajin kannalta parasta päästä pelaamalla, Timo Soini kommentoi Länsiväylälle.

Entinen ulkoministeri ja nykyinen vapaaherra istuu ensimmäistä vuotta Mestiksen hallituksessa ja on huolissaan sarjan sekä koko suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta.

– Joukkueet haluavat nousta Liigaan pelaamalla, eivät kabinettien kautta, Soini painottaa.

Kiekko-Espoo julisti viime viikolla halunsa olla liigakelpoinen organisaatio kolmessa vuodessa. Liigaan nouseminen on monimutkaisempi juttu.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vastasi viime viikon Länsiväylässä, että yleisesti ymmärretään väärin, että Liiga olisi suljettu. Sen sijaan Liiga edellyttää neljää kriteeriä pääsarjaan nousulle.

Soini jatkaa Hiltuselle näin:

– Suljettu sarja on tuotettu tänne Suomeen Amerikasta, vain taloudellisella voitolla on merkitystä. Kun me kaikki olemme jääkiekon puolesta, kykenemme yhdessä ratkaisemaan tämän asian. Kun on tahtoa, on tie, Soini lausuu toiveikkaana.

Viikonlopun Länsiväylässä kerrotaan lisää Timo Soinin ajatuksista ja siitä, mitä hänen mielestään Espoossa pitäisi edetä, että paikka Liigaan aukeaisi.

Lue lisää: Kiekko-Espoo paalutti: Tavoitteena nousu Liigaan kolmen kauden aikana

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vastaa Kiekko-Espoolle: Liigaan voi nousta, kun täyttää nämä neljä kriteeriä