Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Drive in -äänestys osoittautui suosituksi Espoossa – äänestysvilkkaus jäljessä viime vaaleista

Espoossa ollaan ennakkoäänestyksen ensimmäisen reilun viikon jälkeen jäljessä edellisten kuntavaalien äänestysvilkkaudesta.

– Viime kuntavaaleihin verrattuna tässä vaiheessa puuttuu vajaa 10 000 ääntä. Uskon kuitenkin, että ensi viikolla päästään vielä hyvin viime vaalien tasolle, sanoi Espoon keskusvaalilautakunnan sihteeri Risto Pirkanniemi keskiviikkona.

Äänestämässä oli torstaina käynyt noin 43 000 espoolaista eli noin 19 prosenttia äänioikeutetuista.

Pirkanniemi arvioi, että äänestysvilkkaus on tavallisten vaalien tasolla, eikä koronapelko ole saanut ihmisiä jättämään äänestämättä.

– Ei ole minkäänlaisia merkkejä siitä, että ihmiset jättäisivät äänestämättä Kuten yleensäkin vaaleissa, uskon, että kaksi viimeistä ennakkoäänestyspäivää ensi viikolla ovat vilkkaimmat. Viikonloppuna on koulujen päättäjäiset, joten silloin äänestyspaikoilla on luultavasti hiljaisempaa, Pirkanniemi arvioi.

Lue myös: Korona tuo haastetta vaalijärjestelyihin – "Toteutus on työläs ja toimivuus jää nähtäväksi", huokaisee Espoon keskusvaalilautakunnan sihteeri

Korona-ajan vaaleissa äänestää on voinut muun muassa Leppävaaran ja Espoonlahden urheilupuistoihin tuoduissa konteissa.

Pirkanniemi kertoo, että suosituksi on osoittautunut drive in -äänestys, jossa äänestyskontin luukulle voi ajaa autolla ja äänestys tapahtuu autossa istuen.

– Drive in -paikoilla on ollut jonkin verran jonoa. Jos jonoa on muodostunut, autoilija on kuitenkin voinut ajaa auton parkkiin ja siirtyä kävelijöille ja pyöräilijöille suunnatulle linjalle.

Riskiryhmille varatuilla äänestyspaikoilla on Pirkanniemen mukaan käynyt väkeä odotetusti. Metro Areenalle äänestäjiä sen sijaan olisi mahtunut enemmänkin.

– Siellä on hyvin tilaa ja erittäin turvallista äänestää, Pirkanniemi toteaa.

Ennakkoäänestyksen viimeinen päivä on tiistaina 8. kesäkuuta.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta. Silloin äänestää voi vain omalla äänestysalueella. Äänestyspaikat ovat pääsääntöisesti kouluilla.