Timo Soini erotettiin Espoon Sinisistä – paikallisyhdistys suuttui Soinin esiintymisestä toisen puolueen mainoksessa

Kuntavaalit: Paikallisyhdistyksen johto suuttui entisen johtotähtensä poseerattua toisen puolueen mainoksessa.

Timo Soini esiintyy maaliskuussa Espoon Sinisistä eronneiden kuntavaaliehdokkaiden rinnalla vaalimainoksessa. Lukijakuva

Espoon Siniset ry:n hallitus on tehnyt 3. kesäkuuta 2021 yksimielisen päätöksen, että se erottaa Timo Soinin.

Hallituksen mukaan Soini on toimillaan pilannut ja haitannut Espoon sinisten toimintaa. Hallitus pitää paheksuttavana ja yhdistyksen edun vastaisena Soinin toiminnan kuntavaalikampanjassa.

Espoon Sinisten hallitus viittaa siihen, että Soini esiintyi kahden Liike Nytin ehdokkaan rinnalla lehti- ja kadunvarsimainoksissa. Kyseiset ehdokkaat erosivat Espoon sinisistä maaliskuussa 2021.

Espoon Siniset ilmoittaa samalla irtisanoutuvansa myös valtuustoryhmänsä toimista vuoden 2021 loppuun asti.

Valtuustoryhmä on Espoon sinisten hallituksen mukaan laistanut poliittisen vastuunsa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Espoon valtuustossa ei ole enää henkilöitä, jotka ovat Espoon sinisten riveissä jäseninä.

Juttua muokattu 7.6.2021 kello 15.15. Espoon Sinisten kaksi ehdokasta erosivat itse, heitä ei erotettu, kuten aiemmin mainittiin. Jukka Kilpi, Timo Soini ja Jonna Löflund jatkavat vuoden loppuun kaupunginvaltuustossa, mutta eivät Espoon Sinisten jäseninä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut