Otaniemi saa uuden, aurinkoisen terassikeitaan ja viskihuoneen: Aallon suunnittelema ostari peruskorjattiin, tiloista 70 prosenttia on jo vuokrattu

Otaniemelle tyypillisten punatiilisten rakennusten keskellä Alvar Aallon suunnittelema Otaniemen vanha ostari erottuu ympäristöstään valkoisella värillään ja muotokielellään.

Nyt vanha ostari, uudelta nimeltään A Blanc, on heräämässä peruskorjattuna uuteen eloon. Noin 70 prosenttia tiloista on jo vuokrattu.

Kohteen vuokrattava pinta-ala on noin 1 850 neliömetriä. Ensimmäisessä kerroksessa on yhteensä kuusi liiketilaa ja toisessa kerroksessa puolestaan kaksi toimistotilaa ja työterveysasema.

– Viime vuoden puolella tilojen vuokrauksessa oli havaittavissa hiljentymistä pandemian aiheuttaman epävarmuuden takia, mikä oli nähtävissä kiinteistömarkkinassa yleisestikin. Tilojen kysyntä on kuitenkin elpynyt ja vuokrausmarkkina on aktivoitunut uudelleen, kertoo Jenna Isokuortti Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:stä.

Kahdessa vaiheessa vuosina 1961 ja 1969 valmistunut rakennus on osittain suojeltu.

Peruskorjaukseen kuuluu esimerkiksi julkisivujen kunnostus ja entisöinti. Viuhkamuotoinen alkuperäinen kuparikatto on säilytetty.

Uutta on keskuksen edustalle valmistunut laaja terassi asiakaspaikkoineen.

Hankkeen kokonnaiskustannukset ovat alle kymmenen miljoonaa euroa.

Kauppatieteitä Otaniemessä opiskeleva Laura Nikola asuu aivan lähellä A Blancia.

– Kun tulin Otaniemeen, ostarilla palveli alueen ainoa lähikauppa ja apteekki.

Vanhan ostarin uudistuksessa Laura Nikolaa ilahduttaa erityisesti uusi terassialue.

– Olen kuullut, että tähän on tulossa pienimuotoista kahvila- ja ravintolatoimintaa, viskibaarikin. Terassille paistaa kivasti aurinko, joten paikalla on paljon potentiaalia.

Liikkeet avautuvat vaiheittain kesän aikana. Taloon tulee muun muassa parturi-kampaamo Shortcut Aalto, pukuvuokraamo Tapiolan Juhlapuku sekä Olut- ja wiskihuone Vesiheinä ja Terveystalo.

Kampuksen toisena palvelukeskittymänä A Blanc muodostaa parin metroaseman kupeessa sijaitsevan kauppakeskus A Blocin kanssa. Rakennuttaja on Otaniemen Liikekeskus Oy, pääurakoitsijana on toiminut Pakrak Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Q4 Oy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut