Valtiovarainministeri Saarikko: "Perheen arki on Espoossa ja käytämme palveluita täällä"

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko ilmoitti puheenjohtajakilvan voitettuaan lähtevänsä etsimään iloa ja itsetuntoa puolueeseensa. Juuri siltä vaikutti tunnelma Matinkylässä, Maailman Matin -aukiolla, kun aktiivit ympäröivät vaalikiertueellaan Espoossa vierailleen ministerinsä.

Keskustan kannatus on Länsiväylän, Helsingin Uutisten ja Vantaan Sanomien kevään vaaligallupien mukaan ollut noin kolme prosenttia. Paikalla olleiden ehdokkaiden mukaan kiinnostus puoluetta kohtaan on kasvanut.

Saarikko vieraili saman päivän aikana myös muun muassa Vantaalla, jossa ehdokkaat olivat jalkautuneet vaalityöhön.

– Vantaalla ja Espoossa ehdokasmäärämme nousi. Kiinnitän huomiota, että listoilla on hyvin monitaustaisia ehdokkaita ja eri elämän osa-alueilta: eläkeläisistä nuoriin ihmisiin ja paljon opettajataustaisia ehdokkaita.

Keskusta onnistui saamaan listoilleen myös maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita.

– Pidän tosi tärkeänä, että uussuomalaiset näkyvät myös keskustan listoilla. Olemme myönteisiä työperäiselle maahanmuutolle ja tiedämme, että Suomi tarvitsee heitä lisää.

Espoo on osa minun monipaikkaista arkeani.

Valtiovarainministeri on osittain espoolainen. Hän asuu perheensä kanssa arjet Espoossa ja viettää vapaa-aikaansa maaseudulla Oripäässä Varsinais-Suomessa.

– Espoo on osa minun monipaikkaista arkeani. Perheen arki on täällä ja käytämme palveluita täällä.

Hän nostaa asian esille siksi, että uskoo monen muunkin elävän samankaltaista elämää.

– Arkea, jossa on työt ja arki on täällä, mutta sydän ja joku muu elämässä tärkeä paikka on muualla.

Väljää asumista, valokuituyhteyksiä ja julkinen sektori etätyön edelläkävijäksi, on ollut hänen viestinsä myös maakuntavierailuilla. Näillä keinoilla keskusta uskoo, että Suomea rakennetaan paremmaksi.

Saarikon mukaan erityisesti korona-aika on korostanut monipaikkaisen asumisen ilmiötä.

Keskusta on asettanut tavoitteekseen edistää kaksoiskuntalaisuutta. Se tarkoittaisi, että sekä palveluja että veroja maksetaan kahteen paikkaan.

– Aika monella on kesämökki, vapaa-ajanasunto, lapsuudenmaisema, jossa on koronavuonna viettänyt aikaa enemmän kuin koskaan ennen.

Metsänomistaminen on toinen kiinnekohta, joka Saarikon mielestä monella on lapsuuden- tai vapaa-ajankodin lisäksi maakuntien Suomeen.

Pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla asuu lähes 100 000 metsän omistavaa henkilöä kaikkiaan vajaasta 600 000 metsänomistajasta. Suomalainen metsä ja sen omistajat ovat Saarikon mukaan järkivihreää linjaa metsänomistamisessa korostavalle keskustalle tärkeitä.

Kolmantena Saarikko mainitsee lasten ja nuorten asiat.

– Tiedän, että Espoossa koulukysymykset puhuttavat paljon. Turvallinen koulutie ja terveelliset koulut ovat asioita, joiden puolesta haluamme olla.

Hän pitää tärkeänä, että pääkaupunkiseudulla on hyvät harrastusmahdollisuudet lapsille.

– Kotitaustasta riippumatta varmistetaan maksuton harrastus kaikille lapsille koulupäivän yhteyteen. Sitä me täälläkin ajamme.

Pääasiassa ministeri viettää vapaa-aikaansa lapsuudenmaisemissaan. Pääkaupunkiseudun palveluista hän tunnustautuu kirjastojen käyttäjäksi.

– Sellon kirjasto on itselleni tutuin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut