Päätoimittaja Koivuniemi: Espoosta tullut sote-keskustelun kiistakapula

– Espoosta on tullut sote-keskustelun kiistakapula. Espoon kuntaveroprosentti on alhainen, mutta elämisen kulut kalliit, mikä jakaa perheitä, ja etenkin nuoria eri kasteihin, kirjoittaa Länsiväylän päätoimittaja Heli Koivuniemi tuoreessa pääkirjoituksessaan.

Sote herätti kiivasta keskustelua Länsiväylän vaalipaneeli ssa. Soppaa hämmensi myös Espoossa asuva keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, jonka mielestä hyvätuloinen espoolainen voi hyvin maksaa Pohjois-Karjalassa asuvan vanhempansa hoivasta.

Espoon väkiluku kasvaa voimakkaasti ja iso osa muuttovoitosta tulee vieraskielisistä. Kuntien välistä muuttovoittoa Espoo on viimeisen kymmenen vuoden aikana saanut ylivoimaisesti Helsingistä.

Koivuniemi huomauttaakin, että yhä useamman espoolaisen ikääntyvät vanhemmat asuvat tulevaisuudessa pääkaupunkiseudulla tai aivan toisaalla kuin suomalaisissa maakunnissa.

Lue koko pääkirjoitus: Kipakkaa keskustelua

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut