Kivenlahden uimarannalta paljastui hengenvaarallinen syvänne – Espoolta turvatoimi nopeasti

Kivenlahden uimarannan turvallisuutta aiotaan parantaa. Rannassa on äkkisyvää. Kuvituskuva. Arkisto / Pekka Salonen
Katja Riihola

Katja Riihola

Kivenlahden uimarannan äkkisyvät kohdat poijutetaan, kertoi Espoon liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistonen Länsiväylälle keskiviikkona.

Kaksi lasta oli vaarassa hukkua rannan syvänteeseen viikonloppuna Kivenlahdessa. Sistosen mukaan tilanne otetaan kaupungilla vakavasti ja rantojen turvallisuutta parantavat toimet etenevät.

Rannalla ei ollut kaupungin rantavahteja viikonloppuna, sillä rantavahdit aloittivat työnsä vasta maanantaina 7. kesäkuuta. Rantavahdit ovat paikalla päivittäin kello 8–20.

Iltalehti kertoi Kivenlahdessa viikonloppuna tapahtuneesta vaaratilanteesta (IL 9.6.2021) ja siitä, että lapset pelastuivat pyöräretkellä olleen sivullisen pariskunnan nopean toiminnan ansiosta.

Lasten kanssa rannalle tullut isä ei ollut huomannut lastensa joutuneen äkkisyvään ja hengenvaaraan.

Iltalehden mukaan pariskunta kahlasi pelastamaan lapsia, kun he huomasivat lasten huutavan ja näyttävän painavan toinen toistaan veden alle. Nainen koitti vetää veden alle vajonnutta tyttöä pinnalle hiuksista, mutta alkoi itsekin vajota pojan tarrautuessa häneen. Tilanne ratkesi onnellisesti, kun toinen pelastajista ennätti hätiin.

Kivenlahden rannan äkkisyvä alkaa vain noin seitsemän metrin päässä rannasta. Paikalle tuodaan myös äkkisyvästä kertova varoituskyltti.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut