Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivenlahden uimarannalta paljastui hengenvaarallinen syvänne – Espoolta turvatoimi nopeasti

Kivenlahden uimarannan äkkisyvät kohdat poijutetaan, kertoi Espoon liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistonen Länsiväylälle keskiviikkona.

Kaksi lasta oli vaarassa hukkua rannan syvänteeseen viikonloppuna Kivenlahdessa. Sistosen mukaan tilanne otetaan kaupungilla vakavasti ja rantojen turvallisuutta parantavat toimet etenevät.

Rannalla ei ollut kaupungin rantavahteja viikonloppuna, sillä rantavahdit aloittivat työnsä vasta maanantaina 7. kesäkuuta. Rantavahdit ovat paikalla päivittäin kello 8–20.

Iltalehti kertoi Kivenlahdessa viikonloppuna tapahtuneesta vaaratilanteesta (IL 9.6.2021) ja siitä, että lapset pelastuivat pyöräretkellä olleen sivullisen pariskunnan nopean toiminnan ansiosta.

Lasten kanssa rannalle tullut isä ei ollut huomannut lastensa joutuneen äkkisyvään ja hengenvaaraan.

Iltalehden mukaan pariskunta kahlasi pelastamaan lapsia, kun he huomasivat lasten huutavan ja näyttävän painavan toinen toistaan veden alle. Nainen koitti vetää veden alle vajonnutta tyttöä pinnalle hiuksista, mutta alkoi itsekin vajota pojan tarrautuessa häneen. Tilanne ratkesi onnellisesti, kun toinen pelastajista ennätti hätiin.

Kivenlahden rannan äkkisyvä alkaa vain noin seitsemän metrin päässä rannasta. Paikalle tuodaan myös äkkisyvästä kertova varoituskyltti.