"Pesis on trendikästä" – Espoon Pesäpallo juhlii 25-vuotiasta kaupunkilaista pesistä

Espoon Pesiksen voimakaksikko puheenjohtaja Tanja Alasella ja naisten Ykköspesisjoukkueen pelinjohtaja Tatu Suontaustalla on kesään merkki päällä: Seuran 25-juhlavuosi on täyttä toimintaa kentillä ja sen reunoilla. Jari Kostiainen

Jari Kostiainen

Espoon Pesäpallon tuore puheenjohtaja Tanja Alanen on selvästi ylpeä seurastaan.

– Olen ollut viisi vuotta mukana toiminnassa. Meillä naiset pelaavat kolmatta vuotta Ykköspesistä ja joukkueessa on paljon meidän omia kasvatteja. Meillä on kilpajoukkueita jokaisessa tyttöjen ikäluokassa, vain pojista puuttuu B-pojat, iloinen puheenjohtaja todistaa.

Seura iloitsee juhlavuodestaan kentällä pelien ja toiminnan kautta.

Naisten joukkueen pelinjohtaja Tatu Suontausta on viihtynyt pesiskentillä pitkään. Useana vuonna hänellä on ollut monia tyttöjoukkueita johdettavanaan, tänä vuonna hänen viuhkansa merkistä juoksevat vain naisjoukkueen pelaajat.

– On ollut iso työ nostaa joukkueemme Ykköspesikseen. Uskon jatkuvuuteen, koska meillä on kovin lahjakkaita tyttöjä ikäkausijoukkueissamme, laikkamies kertoo ylpeänä.

Suomen pesäpalloliike täyttää ensi vuonna uskomattomat sata vuotta. Espoon Pesis uskoo, että juhlavuosi tuo lajille näkyvyyttä myös Espoossa, vaikka se ei varsinaisesti mikään pesispitäjä olekaan.

Pesis on trendikästä.

– Täällä on kuitenkin paljon lapsia. Joukkuetoiminnan lisäksi olemme luoneet paljon erilaisia matalankynnyksen tapahtumia, joihin lapset ja perheet voivat osallistua, Alanen listaa.

Tarjolla on esimerkiksi höntsäpesistä perheille ja kaveriporukoille. Pikkuliiga liikuttaa 5–7-vuotiaita lajiin tutustujia. Pesisliikkarissa on nähty jopa kaksivuotias pelaaja maila kädessä. Firmapesiksessä tarjotaan liikunnallisia elämyksiä yritystapahtumiin.

– Pesis on trendikästä, molemmat seura-aktiivit toteavat yhteen ääneen.

Olosuhteet Espoossa ovat loistavat. Kaupunki saa kiitosta myötämielisestä suhtautumisesta pesäpalloon. Espoossa on kuusi hiekkatekonurmikenttää, jotka soveltuvat pesäpalloon.

– Kaksi vuotta sitten järjestimme valtakunnallisen Tenavaleirin. Kaikki pelit pelattiin hiekkatekonurmi- ja tekonurmikentillä, se oli ensimmäinen kerta leirin historiassa, Alanen kertoo.

Aikanaan pesäpalloliikkeellä oli nuorisotoiminnan johtoajatuksena ”Nuoret johtavat nuoria” -kampanja.

– Meillä on tosi paljon nuoria pienempien joukkueiden pelinjohtajina. Leireillä he myös toimivat valmentajina ja leiriapulaisina saaden siitä pientä taskurahaa, Alanen kertoo espoolaisesta tavasta jakaa vastuuta nuorille aikuistuville urheilijoille.

– Paljon on positiivista ilmassa lajimme ympärillä. Uusia pelaajia toivomme mukaan. Haluamme kasvaa ja tehdä pesiksestä tutun kaikille espoolaisille, pelinjohtaja Suontausta puhkuu uskoa Espoonlahden kentällä.

Lopuksi pesäpallo-suomi-sanakirjan tulkinta sanasta ’kumura’: takakentälle suunnattu väli- tai kotiutuslyönti, joka maahan osuessaan pomppaa kovaa ja korkealle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut