Ilmaantuvuusluku Espoossa 50, koronatesteistä positiivisia alle 1 prosentti

Espoossa enää alle yksi prosentti tehdyistä koronatesteistä on positiivisia. Johanna Erjonsalo

Anneli Tuominen-Halomo

Koronatilanne on helpottanut Espoossa.

– Ilmaantuvuusluku oli torstaina 50. Viime viikon keskiviikkona se oli 63,9. Positiivista on sekin, että enää alle yksi prosentti otetuista koronatesteistä on positiivisia. Myös sairaalahoidon tarve on vähentynyt, perusturvajohtaja Sanna Svahn iloitsee.

Jotta koronatilanne säilyisi jatkossakin hyvänä, tarkkana pitää edelleen olla.

– Ulkoministeriö on ohjeistanut välttämään turhaa matkustamista. Koronatilanne on Ruotsissa ja Virossa ihan toinen kuin meillä. Koronatestaukset rajoilla eivät ole aukottomia, Svahn huomauttaa.

Torstaina tilastoihin oli viety 9 183 laboratoriotestin mukaan koronaan sairastunutta espoolaista. Maanantaina todettiin vain 7 ja tiistaina 10 uutta tartuntaa.

Espoon tartuntojen osuus Suomen tartunnoista on 9,8 prosenttia.

Suurin ikäryhmä tartunnan saaneissa on viimeisen neljän viikon aikana ollut alle 18-vuotiaat. Heitä on sairastuneissa 34 prosenttia. 18–34 -vuotiaita on sairastuneista 31 prosenttia. 55 vuotta täyttäneitä on sairastuneissa 9 prosenttia.

Espoo haluaa varmistaa, että kaikki espoolaiset saavat halutessaan koronarokotuksen.

– Heille, jotka eivät rajoittuneen toimintakykynsä vuoksi pääse rokotuspisteeseen, viemme rokotteen kotiin, Svahn kertoo.

Kaikenikäiset rokotusvuorossa olevat espoolaiset voivat tiedustella kotona tapahtuvaa koronarokotusta Seniorineuvonta Nestorista.

Seniorineuvonta Nestori palvelee numerossa 09 816 33 333 maanantaista perjantaihin kello 9–15.

Nestori haastattelee rokotettavaa tai hänen omaistaan sekä perehtyy potilastietoihin. Näiden tietojen perusteella Nestori ohjaa asiakkaan joko rokotuspisteelle tai kotirokotukseen.

Kotona tapahtuvaa rokotusta voi joutua odottamaan useita päiviä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut