Ennakkoäänet povaavat Espoon valtapuolueelle hurjaa voittoa – tältä näyttää Espoon tulos nyt

Kokoomus pitää ennakkoäänten perusteella vankasti Espoon suurimman puolueen aseman ja nostaa paikkamääräänsä neljällä.

Toisena, mutta selvästi kokoomuksen jälkeen tulee vihreät, joka on kuitenkin ennakkoäänten perusteella menettämässä neljä paikkaa.

Kolmantena on demarit 11 paikalla. Demarit olisivat saamassa yhden lisäpaikan.

Perussuomalaiset ovat saamassa seitsemän paikkaa, mikä on saman verran kuin viime kuntavaaleissa ennen puolueen hajoamista.

Vasemmistoliitto ja keskusta olisivat menettämässä yhden paikan, RKP saamassa yhden lisää ja Liike Nyt uutena tulokkaana on saamassa yhden paikan.

Äänistä on tällä hetkellä laskettu 19,3 prosenttia.

Kokoomus on ollut Espoon hallitseva puolue vuosikymmeniä. Viime kuntavaaleissa puolue menetti kuitenkin kolme paikkaa samalla kun vihreät onnistui saamaan neljä paikkaa lisää.

Espoon valtuustossa on 75 valtuutettua. Kuluneella vaalikaudella kokoomuksella on ollut 28 paikkaa, vihreillä 17 ja demareilla 10.

Loput paikat jakautuivat niin, että RKP:llä on ollut kuusi, perussuomalaisilla, keskustalla ja vasemmistoliitolla kullakin kolme ja sinisillä sekä kristillisdemokraateilla molemmilla kaksi paikkaa. Lisäksi liberaaleilla on ollut yksi paikka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut