Kokoomus vankisti asemiaan Espoon suurimpana valtuustoryhmänä

Espoon kokoomus vankisti kuntavaaleissa asemaansa Espoon suurimpana puolueena. Kokoomus sai uuteen kaupunginvaltuustoon 28 paikkaa, mikä on kaksi valtuutettua enemmän kuin vuonna 2017 valitussa valtuustossa.

Kokoomuksen aluesihteeri Jaana Aalto-Setälä on hyvin tyytyväinen puolueen kuntavaalimenestykseen.

– Kokoomuksella on ainutlaatuinen tilanne, koska niin monta nuorta pääsi läpi, Aalto-Setälä sanoo.

Uusiin, nuoriin kaupunginvaltuutettuihin lukeutuvat nuorisovaltuustossa poliittisen uransa aloittanut Joel Vanhanen, tällä kaudelle valtuustoryhmän puheenjohtajana toiminut Henrik Vuornos, aiemmin Turun kaupunginvaltuustoon kuulunut Ville Laakso, Diilistä tuttu ja Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström, muun muassa Kokoomuksen Nuorten Liiton pääsihteerinä työskennellyt Emma-Stina Vehmanen ja viestinnän asiantuntijana eduskuntaryhmässä työskentelevä Mikko Laakso.

Yksi menestyksen avaimista oli Aalto-Setälän mukaan monipuolinen ehdokaslista.

– Ehdokaslistaa laadittiin pitkään ja huolellisesti. Meillä oli muun muassa useita sellaisia ehdokkaita, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. Meillä oli hyvä yhdistelmä uusia ehdokkaita ja konkareita, kuten Markku Markkula ja Jouni Särkijärvi.

Länsiväylä-lehden helmikuussa teettämä vaaligallup lupaili kokoomuksella vain 28 prosentin äänisaalista. Vaalipäivänä kokoomuksen kannatus oli Espoossa 35,8 prosenttia.

– Tuo gallup sai meidät tekemään entistä enemmän töitä. Kehitimme uusia tapoja tehdä vaalityötä, sillä meillä oli muun muassa ehdokastinder ja mainostimme myös jodelissa.

Kokoomuksen ja koko Espoon ääniharava oli Kai Mykkänen, joka sai 6 533 ääntä. Äänten tarkistuslaskentaa ei ole vielä tehty.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut