Ex-olympialuistelija Mika Poutala valtuustoon ensi yrittämällä – kristillisdemokraatit saivat Espoossa enemmän ääniä kuin koskaan aikaisemmin

Espoon Kristillisdemokraatit joutuvat vielä vaalipäivän jälkeenkin jännittämään vaalitulosta, sillä tarkistuslaskennassa ratkeaa, saako puolue Espoossa kolmannen kaupunginvaltuutetun.

Ensimmäistä kertaa vaaleissa ehdokkaana ollut entinen olympiapikaluistelija ja yrittäjä Mika Poutala sai 956 ääntä.

Poutala sanoo urheilu-uran opettaneen hänelle muun muassa tavoitteellisuutta, pitkäjänteisyyttä ja erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemista.

– Olen valinnasta tosi hyvällä mielellä ja innokas oppimaan uusia asioita, Mika Poutala sanoo.

Kristillisdemokraatit pyysivät Poutalaa ensimmäisen kerran ehdokkaaksi jo kymmenen vuotta sitten, mutta silloin hän kieltäytyi urheilijan kiireisiin vedoten.

– Olen ollut kolme vuotta eläkkeellä urheilusta, joten nyt oli hyvä hetkiä tarttua uuteen.

Poutala kävi vaalikampanjaa muun muassa bussinperämainoksilla, jakamalla liki 10 000 flyeria ja olemalla esillä somessa.

Kaupunginvaltuustossa Poutala suuntaa tarmoaan lasten ja perheiden hyvinvointiin liittyviin asioihin, liikunta-asioihin ja yrittäjyyteen.

– Lähden mukaan avoimin mielin ja teen mielelläni yhteistyötä.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään valittiin myös kansanedustaja Antero Laukkanen. Viimeinen valtuustopaikka on menossa Kaarina Järvenpäälle, ja se varmistuu vasta tarkistuslaskennassa.

– Tilanne on meille tuttu, sillä neljä vuotta sitten kolmas valtuustopaikka jäi kiinni 68 äänestä, Espoon paikallisosaston puheenjohtaja Pertti Järvenpää kertoo.

– Olemme kiitollisia äänestäjillemme, sillä äänimäärämme oli kaikkien aikojen suurin, vaikka tänä aikana ei ollut helppoa tehdä vaalityötä.

Pertti Järvenpään mukaan menestystä tuli monipuolisen ehdokaslistan ansiosta.

– Se, että puolue on sosiaalisesti orientoitunut lasten aseman puolustaja, alkaa tulla vähitellen äänestäjien tietoisuuteen, hän miettii.

– Pidimme vaalikampanjassa esillä myös Espoon rakennustapaa. Se tuottaa nykyisin äärimmäisen huonoa ympäristöä.

Kristillisdemokraattien kannatus nousi Espoossa 3,7 prosenttiin.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut