Kirkkonummen ääniharavat vetivät perässä useita ehdokkaita valtuustoon – puolueen vaihtokaan ei syönyt kannatusta

Kirkkonummen kuntavaalien ääniharavat ovat viime vuosilta tuttuja kasvoja, ja kaksi heistä tunnettuja myös valtakunnan politiikasta.

Ehdoton ääniharava oli toistamiseen Anders Adlercreutz (r.), jonka äänimäärä on suhteellisesti ottaen koko maan huippua.

Adlercreutz sai 1 751 ääntä, joka on lähes sama kuin neljä vuotta sitten. Hänen äänimääränsä oli lähes puolet RKP:n äänipotista, joten sillä on iso merkitys koko puolueen vaalimenestykseen Kirkkonummella.

RKP sai vaalissa eniten ääniä, mutta paikkaluku (11) uupui kokoomuksen valtuustopaikoista (12) kokoomuksen onnistuneen vaaliliiton ansiosta kristillisdemokraattien kanssa.

Suurimman loikan äänisaaliissa teki perussuomalaisten Riikka Purra, joka keräsi 1 315 ääntä.

Se on reilusti yli puolet Kirkkonummen PS:n äänistä. Neljä vuotta sitten Purra sai 253 ääntä.

Perusuomalaiset lisäsivät paikkalukuaan valtuustossa kolmella seitsemään valtuustopaikkaan.

Sekä Purra että Adlercreutz ovat kansanedustajia.

Kolmanneksi eniten ääniä kokosi vihreiden Markus Myllyniemi, 746 ääntä. Viime vaaleissa hän sai 442 ääntä.

Myllyniemi oli kuntavaaleissa neljä vuotta sitten demareiden listalla, mutta loikkasi valtuustokauden aikana vihreisiin. Se ei näytä suosiota karsineen.

Myllyniemen äänimäärä oli neljäsosa vihreiden äänipotista Kirkkonummella.

Pro Kirkkonummi oli näiden vaalien uusi tulokas Kirkkonummen politiikassa. Liikkeessä on useita entisiä vihreitä, jotka hyppäsivät kesken kauden uuteen ryhmään.

Pro Kirkkonummessa eniten ääniä sai Antti Kilappa, 435 ääntä. Hänkin pystyi kasvattamaan äänimääräänsä noin 100:lla verrattuna viime vaaleihin, joissa hän oli vihreiden listalla. Kilapan äänimäärä oli runsaat viidesosa koko ProK-ryhmän äänistä. Ryhmä sai viisi paikkaa valtuustoon.

Viiden eniten ääniä saaneen joukkoon ylsi kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.). Äänimäärä putosi noin 130:lla viime vaaleista.

Ykkössija kokoomuksen listalla antaa Haapaniemelle jälleen hyvät lähtökohdat niin halutessaan tavoitella kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävälle jatkoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut